Що потрібно знати про працевлаштування в Польщі українцям?



У Польщі завжди багато варіантів працевлаштування для українських претендентів. Після того, як Польща вступила в Євросоюз, багато поляків вирушили в сусідні країни на заробітки, через що в країні з'явилася значна нестача робочих кадрів. Робота в Польщі є для всіх: для висококваліфікованих співробітників і здобувачів без досвіду.

Здобувачі з України Польща приваблює своєю територіальною близькістю. При цьому, середня заробітна плата в рази більше, ніж на батьківщині. Працевлаштування в Польщі відбувається для всіх спеціальностей. Вартість оренди житла — доступна, до того ж, більшість роботодавців надають його безкоштовно недалеко від місця роботи. Згодом кожен охочий може оформити Карту побиту і залишитися в Польщі на постійне місце проживання. Серед всіх сусідніх держав, що пропонують українцям вакансії, Польща займає передове місце.

Популярні вакансії серед українців

Найбільша кількість вакансій призначене для претендентів, які займаються фізичною працею. Для чоловічої статі популярними вакансіями є професії:

      • будівельника;
      • водія;
      • працівника сільського господарства;
      • електрика;
      • вантажника;
      • сантехніка;
      • пекаря;
      • кухаря.

Для жінок пропонують роботи нянями та доглядальницями, касирами та продавцями, покоївки та посудомийка, сортувальницею, офіціантами, молодшими медичними працівниками.

Умови праці

Робоча зміна зазвичай триває 10, в деяких випадках 12 годин, 5-6 днів в тиждень. Часто наймачі надають безкоштовне харчування та проживання. Надають вакансії сімейним парам, найчастіше вони стосуються аграрної сфери, також можна знайти вакансії на заводах і фабриках, або влаштуватися у сферу харчування.

работа в Польше

Студенти, які проходять навчання в польських інститутах, можуть влаштуватися на роботу без спеціального дозволу. Після того, як університет буде закінчено, дається певний час на те, щоб знайти відповідне робоче місце і залишитися жити в Польщі. Молоді люди старші 18 років можуть приїжджати на сезонні роботи, наприклад, збір врожаю. Також для них існує чимало вакансій, де не потрібна висока кваліфікація і спеціальні навички. Робота для українців може бути постійною або сезонної. Трудовий договір зазвичай укладається на рік, після чого його можна продовжити. Пропрацювавши офіційно на польському підприємстві п'ять років, можна отримати ПМЖ.

Корисна інформація для кандидатів

Цінуються фахівці у сфері ІТ, фінансисти, медичний персонал, консультанти по набору персоналу. Для працевлаштування на добре оплачувану посаду потрібно:

      • знання кількох іноземних мов;
      • надання нотаріально завірених документів, які підтверджують кваліфікацію;
      • проходження співбесіди.

Слід враховувати, що знання польської мови потрібно не у всіх компаніях, хоча українцям для того, щоб спілкуватися нею на побутові теми, досить двох тижнів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат