Переваги та недоліки всесезонних шин

27.02.2021 16:56 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Кожен водій знає, що існує два види покришок – літні та зимові. Перші «одягаються» навесні, коли температура стає вище за +5 градусів. З характеристиками літньої гуми ви можете ознайомитися за посиланням https://shyp-shyna.com.ua/ru/catalogs/tyres/model-pirelli-pzero/. Восени, коли наступають холоди, треба встановлювати зимові покришки. Існує ще третій вид – всесезонна гума. Проте з нею не все так просто, як з сезонними шинами. Так що краще – якісні зимові чи літні покришки? Або всесезонні шини, які теоретично можна використовувати протягом всього року? Розберемося у цьому питанні.

Аналіз усіх трьох шин

Виробники всесезонної гуми ставили своєю метою створення виробів, які б поєднували плюси зимових та літніх шин. В них це вийшло частково. Чим же відрізняються всі три види покришок:

  • Літні. Шини для теплої пори року зроблені з твердої гуми. Вони добре показують себе при їзді по сухому асфальті. Проте колеса втрачають свої властивості в умовах морозу. Протектор літніх покришок роблять таким чином, щоб відводити значну кількість вологи. Такі колеса використовують, коли стовпчик термометра досяг +5 – +7 градусів.

  • Зимові. Вони м'якше літніх виробів. Такі покришки відрізняються глибоким протектором, який може ефективно зчеплюватися з замерзлою поверхнею. Він добре відводить вологу та залишки бруду. Проте зимові шини влітку стають занадто м’якими. Вони ледь витримують увесь теплий сезон. В екстремальну жару, яка не рідкість для українського клімату, такі шини почнуть плавитися. Це може стати причиною аварії.

  • Всесезонні. Такі покришки виготовляють з еластичної гуми середньої твердості. Вони м’якше літніх шин, але твердіше зимових. Такі колеса мають атрибути колес, призначених для холодної пори року. До них відносять шипи та липучку. Проте ці елементи не так виражені, як у сезонних комплектів. Всесезонні покришки можна використовувати взимку при температурі до –10 градусів. В теплу пору року для них оптимальний показник стовпчика термометру – +5 градусів. Таким чином, всесезонні шини добре підходять на пору зміни сезонів.

Плюси шин для цілорічного використання

У всесезонних виробів є свої переваги:

  • комфорт;
  • легкість пересування;
  • низький рівень шуму;
  • можливість використання в холодну та теплу пору року.

Проте в таких колесах досить багато мінусів, про які повинен знати кожен водій:

  • Цілорічне використання призводить до швидкого стирання шин. Вам доведеться частіше купувати нові комплекти.
  • Такі покришки погано переносять екстремальні погодні умови. На них не слід виїжджати в ожеледицю або заметіль.
  • Всесезонні колеса не підходять для використання в суворий мороз. При низькій температурі вони починають тріскатися.

Таким чином, в умовах українського клімату краще користуватися сезонними шинами. Вони краще підходять для холодної зими та спекотного літа.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат