Лікування і супровід пацієнтів з діагнозом лімфедема, лімфостаз, слоновість — що це та як це вилікув



Лімфостаз або лімфедема являє собою захворювання, котре супроводжується застоєм лімфатичної рідини в організмі, у результаті чого з’являється щільний набряк у тій чи іншій частині тіла. Насамперед хворобу лікують у професіональних клініках. Тому слід звернутися виключно до професіоналів своєї справи: https://www.limpha.com.ua/, де можна поговорити з менеджерами, записатися на прийом для обстеження, а також з’ясувати інші обставини своєї хвороби.

Частіше за все патологія вражає нижні кінцівки. У цій же частині тіла може виникнути і інше, дуже схоже на лімфостаз, захворіння — слоновість. Для нього теж характерно порушення потоку лімфи та гіперплазія клітковини під шкірою, через що різні частини тіла збільшуються у розмірах. Це стосується зазвичай нижніх та верхніх кінцівок.

Основні особливості лікування лімфедеми

Терапевтичні заходи, спрямовані на усунення лімфостазу та послаблення симптомів хвороби, можуть бути наступними:

  1. Фізіотерапія — гідромасаж, магніто- або лазеротерапія.
  2. Використання компресного одягу.
  3. Повне усунення солі із раціону або зведення її вживання до мінімуму.
  4. Лікувальна гімнастика.
  5. Прийом флеботоніків, що відрізняються лімфотропною дією.
  6. Вживання імуностимуляторів.
  7. Курс прийому ензимів.

Завданнями терапевтичного курсу є покращення відтоку лімфи та повне відновлення функціонування вражених частин тіла.

На які саме етапи лікування слоновості слід звернути свою увагу?

Якщо хвороба знаходиться на початковому етапі свого розвитку, коли ще не виник щільний набряк, курс лікування буде включати в себе фізичні лікувальні вправи, фізіопроцедури, дієту та прийом деяких лікарських засобів. Серед медикаментів зазвичай лікарі рекомендують сечогінні препарати, протеолітичних ферментів та ліків на основі новокаїну.

Кожна форма та стадія захворювання має свої особливості лікування. Терапевтичний курс підбирається лікарем індивідуально для кожного пацієнта. Звичайно, що пацієнт в першу чергу повинен здати всі аналізи, призначені лікарем, а потім уже можливо побачити всю медичну картину хвороби. В будь-якому випадку затягувати з лікуванням захворювання не слід, тому що стадії можуть прогресувати, а хвороба «вийти» на новий – більш тяжкий рівень і навіть стати хронічною, що буде дуже тяжко вилікувати потім.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат