Ораторська майстерність



Щоб бути успішним, важливо красиво і складно викладати свої думки, і в цьому допоможе ораторська майстерність.

Нервозність - це нормально

Всі люди відчувають фізіологічні реакції, такі як стукіт серця і тремтіння в руках. Чи не зв'язуйте ці почуття з почуттям, що ви будете погано працювати або виставите себе дурнем. Деякі нерви в порядку. Прилив адреналіну, який змушує вас потіти, також робить вас більш уважними і готовими до максимальної продуктивності. Кращий спосіб подолати занепокоєння - підготуватися, підготуватися і підготуватися ще трохи. Знайдіть час, щоб переглянути свої записи кілька разів. Коли ви освоїте матеріал, продовжуйте багато практикуватися. Зніміть себе на відео або попросіть друга оцінити ваш виступ.

Потреби аудиторії

Перш ніж приступити до складання повідомлення, подумайте, для кого воно призначене. Дізнайтеся якомога більше про своїх слухачів. Це допоможе вам визначитися з вибором слів, рівнем інформації, структурою організації та мотиваційним твердженням.

Структуруйте матеріал

Створіть основу для своєї мови. Запишіть тему, спільну мету, конкретну мету, центральну ідею і основні моменти. Переконайтеся, що привернули увагу аудиторії в перші 30 секунд.

Слідкуйте за зворотним зв'язком

Зосередьтеся на аудиторії. Оцінюйте їх реакцію, корегуйте своє повідомлення і залишайтеся гнучкими. Промовляючи стандартну мова, ви гарантовано втратите увагу або заплутаєте навіть найвідданіших слухачів.

Дозвольте своїй особистості проявитися

Будьте собою, не ставайте балакучою головою - в будь-якому вигляді спілкування. Ви завоюєте більшу довіру, якщо ваша особистість буде сяяти, і ваша аудиторія буде довіряти тому, що ви говорите, якщо вони побачать в вас справжню людину.

Використовуйте гумор, розповідайте історії

Додайте в свою презентацію кумедний анекдот, і ви обов'язково привернете увагу аудиторії. Глядачам зазвичай подобається індивідуальний підхід в мові. Історія може надати це.

Робота за планом

Читання сценарію або слайд руйнує міжособистісну зв'язок. Підтримуючи зоровий контакт з аудиторією, ви зосереджуєтесь на собі і своєму повідомленні. Короткий план допоможе пробудити вашу пам'ять і не відволіктися від завдання.

Ефективно використовуйте свій голос і руки

Невербальне спілкування несе більшу частину повідомлення. Хороша подача не привертає до себе уваги, а, навпаки, ясно і без відволікання уваги передає ідеї говорить.

Використовуйте аудіовізуальні засоби

Занадто багато може перервати прямий зв'язок з аудиторією, тому використовуйте їх економно. Вони повинні поліпшити або прояснити ваш контент або залучити й утримати увагу вашої аудиторії.

Практика не робить досконалості

Гарне спілкування ніколи не буває бездоганним, і ніхто не очікує від вас досконалості. Однак якщо ви витратите необхідний час на підготовку, це допоможе вам краще виголосити промову. Можливо, вам не вдасться повністю похитнути нерви, але ви можете навчитися зводити їх до мінімуму.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат