Огляд сонячних панелей Risen 500Вт



Іноді може здатися, що варто тільки на секунду прикрити очі, як нове покоління сонячних панелей з'являється у продажу. Здавалося б, ще вчора 400 Вт здавалися неймовірно прекрасним результатом, а вже сьогодні на сайті eco-tech.com.ua можна замовити сонячні панелі Risen 500Вт, що відкривають нові горизонти в питанні будівництва сонячних електростанцій. Цілком очевидно, що таке помітне підвищення потужності повинно грунтуватися на істотних змінах в технології виробництва, що дозволяють успішно отримувати більше потужності з однієї сонячної батареї. Спробуємо розібратися, чим же саме, крім свого великого потенціалу, відрізняється новинка від своїх попередників, та чи справді варто купити її просто зараз.

Нововведення і переваги сонячних батарей Risen 500Вт

Починати огляд нової сонячної панелі має сенс з того параметра, який становить саму її основу, а саме, характеристик монокристалічних пластин. Нова потужна панель від Risen базується на пластинах зі стороною в 210 мм (стандарт М12), що на даний момент є стандартом для сучасних флагманських моделей сонячних батарей. При цьому, така велика площа окремих пластин привела до очікуваної зміни підходу відносно їхнього подальшого використання: замість звичної технології Half-Cell, яка передбачала розрізання на дві рівні частини, нова техніка з назвою 1/3-cut, як можна здогадатися, дозволяє різати комірку на три частини. Як і з минулим поколінням технології, основна мета такої дії — зниження втрат на опір, а відповідно, і підвищення підсумкового ККД.

Чим же досягається така підсумкова потужність? Перш за все, джерелом її служать 150 описаних вище 1/3-cut комірок з нанесеними по найбільш сучасній технології Multi Busbar дев’ятьма тонкими струмопровідними жилами, що дозволяють не тільки підвищити віддачу фотоелементів, а й позбутися від небезпеки появи "гарячих точок". Також зміни в кращу сторону зазнали і температурні коефіцієнти, що дозволяють розраховувати на меншу залежність продуктивності від стану навколишнього простору.

Звичайно, підсумкові розміри нових панелей збільшилися: тепер опори потрібно розраховувати під габарити батареї в 2220×1108×40 мм при вазі в 25,5 кг. При цьому, якість збірки і надійність, включаючи стійкість до навантажень, залишаються на все тому ж чудовому рівні, забезпечуючи безперебійне функіонування сонячних електростанцій за будь-яких погодних умов.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат