Чим зайнятися в Фінляндії: ідеї активного відпочинку



Фінляндія заслужила популярність серед туристів з різних куточків Землі. У цій країні є всі умови для активного проведення часу.

Місцеві жителі навіть взимку катаються на велосипедах, а скандинавською ходьбою захоплюються фіни різного віку.

Природа країни прекрасна в будь-який час року. Взимку туристи з'їжджаються на численні гірськолижні курорти та бази відпочинку. Мандри-Клуб розповідає докладніше, як активно відпочити в Фінляндії.

Відпочинок у Фінляндії

Відвідування національних парків

Попри невеликі розміри Фінляндії, в цій країні знаходяться близько 40 національних парків. У них прокладені туристичні маршрути, всі болотисті місця покриті спеціальними дерев'яними помостами. Є різні кемпінги, хатини на деревах, пункти харчування. Любителі фауни можуть поспостерігати за тваринами зі спеціальних вишок. Найпопулярнішими національними парками Фінляндії є «Колі» і «Ліннансаарі».

Катання на ковзанах

У наш час так проводити вільний час воліють жителі багатьох країн світу. Провідні спортивні видання, висвітлюють змагання з фігурного катання, а мільйони вболівальників стежать за виступами улюблених фігуристів.

Фіни обожнюють кататися на ковзанах і для цього готують спеціальні траси на озерах. Перед офіційним запуском в експлуатацію траси проходять перевірку спеціальної комісії. На місці катання можна купити або орендувати ковзани. За дві години користування трасою потрібно заплатити близько 10 євро.

Лижі та сноуборд

Свої послуги лижникам і сноубордистам пропонують 10 гірськолижних курортів. Найбільший з них називається «Рука» і розташовується поблизу від міста Куусамо. На території цього курорту є 35 схилів для спуску з максимальною висотою 492 м і довжиною 1300 м, а також 22 підйомника. Орендувати скіпас можна за 45 євро в день. Для дитини вартість складе 25 євро.

Ще одним популярним місцем для катання є Вуокатті. Тут розташовані траси, які порадують як новачків, так і професіоналів. Сноубордистам припадуть до смаку 13 трас з максимальним перепадом висот 170 м інфраструктура ретельно продумана та організована на вищому рівні.

Катання на їздових собаках і оленях

Спеціально для катання туристів в Лапландії на фермах розводять хаскі. Ціни відрізняються в залежності від сезону і виду активності. Двогодинна прогулянка по маршруту довжиною 6 км коштуватиме близько 70 євро для дорослого і приблизно 50 євро для дитини. Можна відправитися в сафарі на два дні. За цю розвагу потрібно заплатити 500 євро для дорослого і 250 євро для дитини.

фінляндія

Сафарі на снігоходах

Цей вид активного проведення часу пропонують всі гірськолижні курорти. Добре організовано сафарі на популярному курорті Сааріярві. захопливі маршрути, протяжністю в кілька сотень кілометрів, проходять по дуже красивих місцях. Охочі полоскотати нерви можуть відвідати гірськолижний курорт Тахко з трьохсоткілометровою екстремальною трасою.

Риболовля

Якщо ви є завзятим рибалкою, вам обов'язково потрібно відвідати Фінляндію. У місцевих річках, озерах і ставках рибу ловлять цілий рік. На ловлю за допомогою вудки ліцензія не потрібна.

Улюбленими місцями рибалок є річки Лапландії, озера Міекоярві, Пюхяярві, Кюресярві, Кююсівесі, Хауківесі, Весіярві та Каллавесі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат