На які нові продукти харчування слід звернути увагу та як їх використовувати при приготуванні їжі?



Тема здорового способу життя розвивається дуже швидко. Сьогодні все більше людей переходять на вегетаріанство або, навіть, на вживання виключно сирої їжі. Щоб задовольнити потреби людей у смачній, але разом із тим і здоровій їжі, виробники в харчовій промисловості змушені створювати нову продукцію. На це також впливає і мода, адже тренди — це дуже важливо для сучасної людини. Радіємо, що у наш час пішла мода саме на здорове харчування. І дивимося, що за нові продукти харчування нам пропонують у супермаркетах та як їх застосовувати під час приготування повноцінної страви. Отож, в кожному окремому випадку нові продукти харчування потрібно перевіряти на їх склад, як мінімум, адже в них можуть міститися речовини, котрі, наприклад, заборонено до вживання дітям та деяким категоріям дорослих, котрі мають конкретні протипоказання у зв’язку зі здоров’ям до їх споживання.

Гарячі новинки продуктів харчування та методи їх застосування

Де можна побачити сьогодні трендові продукти харчування? Звичайно, у блогерів. Вони не упустять такого шансу, аби поділитися зі світом своїми новими і такими здоровими вподобаннями. Отож, дивимося, що цікавого та незвичного дарує покупцям харчова промисловість:

  1. Мікрозелень. Являє вона собою молоді пагони зелені. Перевагою такого продукту перед звичайною зеленню є високий вміст вітамінів та мікроелементів. Щоб отримати продукт, необхідно помістити зернятка у зволожену марлю, яку потрібно постійно зрошувати водою. Через 1-2 неділі насіння дасть паростки, які можна вживати у їжу. Їх можна їсти просто із кашами та м’ясними и рибними стравами або додавати до салатів із овочів, сиру, спецій.
  2. Капуста кейл. Це холодостійкий різновид капусти, тому її можна вирощувати навіть в той час, коли вже морозно на вулиці. Має багато корисних речовин та сполук. Можна їсти свіжою або заморожувати на зиму. Цікаво, що після заморозки, капуста стає ще й солодкою на смак.
  3. Морська капуста. Ламінарія — це не новинка, проте такий ажіотаж навколо водоростів піднявся саме у минулий рік. Дієтологи радять додавати продукт до свого раціону, аби скинути зайву вагу, а лікарі говорять, що даний продукт допоможе при захворюваннях щитовидної залози. Їсти можна у висушеному вигляді, запиваючи водою, у консервованому або готувати із капусти страву із додавання грибів, моркви, варених бобів.
  4. Нут. У цьому році це була найпопулярніший продукт серед бобових та різноманітних зернових, адже із нього готують не тільки перші страви аде й каші, рагу та ще тушкують овочі із додавання нуту.
  5. Екзотичні масла. Раніше всі говорили про шкоду жареної їжі та необхідність варити або запікати продукти харчування. Сьогодні найшли альтернативу для тих, хто не може жити без піджареного стеку або жареної картоплі із грибочками. Тепер замість соняшникової олії використовують більш корисні її заміни: гарбузову, оливкову, горохову, льняну та інші.

Якщо мова йде про масло, то тепер в моді не вершкове, а кокосове. Страви справді набувають унікального, м’якого смаку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат