В Україні запрацював новий закон про мікрокредитування



Новий закон про мікрокредитування в Україні, який запрацював з 1 січня, кардинально змінить ситуацію на даному ринку фінансових послуг. Далі поговоримо про те, що передбачає новий законопроект та яким чином ринок мікрокредитування зміниться у 2021 році.

Новина, представлена на сайті detector.media, говорить про те, що завдяки новому закону позичальники, які звертаються за швидкими кредитами в МФО, будуть більш захищеними. Законопроект передбачає, що мікрофінансові компанії більше не зможуть нараховувати нечувану пеню та накладати величезні штрафи на власних клієнтів. Саме через такі санкції вартість кредитів часто зростала в рази. Велика кількість позичальників виявлялися в скрутному, часом безнадійному, положенні, накопичуючи борги та не маючи можливості їх повернути.

Новий закон принесе важливі зміни

Закон, який набув чинності 1 січня нинішнього року, передбачає, що кредитні договори, які укладатимуться на період менше 30 днів та позики, величина яких менше мінімальної ЗП, будуть переведені в категорію «споживчих кредитів».

Мікрокредитні компанії більше не зможуть підвищувати відсоткову ставку за позикою та нараховувати пеню на клієнта за одне й те ж порушення. Завдяки цьому кредитне навантаження буде зменшено. Отримати мікрокредит українці зможуть на більш вигідних умовах. Прості громадяни зможуть більше не побоюватися нарахування величезних штрафів у разі несвоєчасного закриття позик.

Автори законопроекту запевняють, що він не тільки зможе знизити величезне боргове навантаження на громадян, але й захистить МФО від недобросовісних позичальників. Вони заявляють, що кількість проблемних мікрокредитів буде зменшено.

Відшукати хороший сервіс МФО буде простіше

Ситуація на ринку мікрокредитування повинна змінитися в позитивну сторону. Тепер недобросовісні компанії не зможуть використовувати лазівки в законі та обманювати простих людей. Якщо раніше вони могли надавати позики під 200-1000% річних, то тепер це буде незаконно.

Ще не так давно звичайній людині було непросто відшукати МФО, яка б змогла надати чесні умови договору, зазначає сервіс порівняння онлайн позик Crezu. Позичальникам доводилося ретельно перевіряти репутацію кожної мікрокредитної компанії та лише після цього робити вибір на користь підходящої. Зараз же все стане набагато простіше, так як на ринку залишаться тільки добросовісні МФО, які можуть запропонувати якісні послуги.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат