Використання репітерів



Репітер - пристрій, що підсилює сигнал мобільного зв'язку.

Оператори мобільних мереж постійно працюють над тим, щоб створити абонентам найбільш комфортні умови для роботи в мережі інтернет. На жаль, в силу різних причин навіть у великих мегаполісах можуть виникати проблеми з використанням мобільних мереж.

Посилити сигнал дозволить підсилювач мобільного зв'язку. Це складні електронні пристрої, призначені для посилення і ретрансляції сигналу мобільного зв'язку. Спочатку підсилювачі призначалися для того щоб поліпшити голосовий зв'язок (стандарт GSM). Але сьогодні можна придбати варіанти для посилення сигналів в частотних діапазонах всіх мереж.

На стабільність мобільного сигналу впливають численні бар'єри. Усунути такі причини можна встановивши репітер. Дія пристрою спрямована на посилення сигналу стільникового зв'язку.

При виборі репітера спочатку слід визначити стандарт стільникового зв'язку і заміряти рівень сигналу. Важливо також уточнити мету придбання репітера. Тобто необхідно покращити голосову зв'язок або домогтися стабільної якості мобільної передачі даних?

Для визначення рівня сигналу можна використовувати смартфон. У пристрої показник відображається у вигляді штрихів в одному з кутів екрану. Перевірити показник слід усередині приміщення та на вулиці.

Для гарантії забезпечення якісного мобільного зв'язку рекомендується купувати готову систему посилення сигналу мобільного зв'язку. Вона включає в себе наступне обладнання:

      ● Зовнішню антену.
      ● Репітер.
      ● Внутрішні антени.
      ● Кабелі.

Зовнішня антена приймає сигнал, який надходить оператора мобільного зв'язку. Пристрій встановлюють на максимально високій точці поруч з будинком. Наприклад на фасаді будівлі, його покрівлі або спеціальній щоглі.

Використовувані коаксіальні кабелі повинні бути якісними і надійними. Це виключить втрату сигналу і знизить рівень шумів. Остаточну обробку отриманого сигналу і його посилення здійснює репитер. Після цього сигнал передається на внутрішні антени.

Внутрішні антени встановлюються в місцях найбільш активного використання мобільних пристроїв. Чим більше площа приміщень, тим більше внутрішніх антен потрібно встановити.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат