Види теплових насосів   і їх особливості



Постійне зростання цін на комунальні послуги змушує людей шукати альтернативні джерела енергії. Особливою популярністю користуються теплові насоси. Вони дозволяють істотно економити на обігріві будинку. Таке обладнання з'явилося відносно недавно, але відразу привернуло увагу своєю ефективністю і економічністю. Зараз доступно кілька різних моделей. Найчастіше застосовується повітряні або геотермальні насоси.

Ключові особливості та переваги повітряних теплових насосів

У такого обладнання джерелом енергії виступає звичайний вуличне повітря. Принцип роботи схожий зі звичайним кондиціонером. Залучають простий і швидкою установкою. Без особливих складнощів поєднується з поточною опалювальною системою. Спеціальний дозвіл для установки не потрібно.

Головний недолік подібного обладнання - це невисокий ККД. Причому зі зниженням температури на вулиці, показники істотно просідають. При сильних морозах повітряний тепловий насос може виступати в якості допоміжного джерела обігріву.

Геотермальні теплові насоси

Подібні моделі в своїй роботі застосовують тепло землі. Виступає ефективним джерелом тепла. Цілком здатні обігріти будинок навіть в сильний мороз. За умови, що монтаж проведено на вищому рівні.

Геотермальні насоси виділяються більш складною системою. Для отримання енергії в грунт укладаються труби, по яких переміщує теплоносій. Ключовий плюс-це висока продуктивність, яка не просідає навіть зі зниженням температури на вулиці.

Геотермальні насоси бувають замкнутого і відкритого типу. У кожного варіанту свої особливості та переваги. Варто відзначити, що система відкритого типу має масу обмежень і складнощів в реалізації. Використовується вкрай рідко.

Якими перевагами виділяються теплові насоси

Високий попит на подібне обладнання обумовлений його численними перевагами і перевагами:

      • солідний термін служби;
      • широкий модельний ряд;
      • високий рівень безпеки;
      • екологічність;
      • просте управління.

Якісні моделі здатні працювати близько 25 років. У спеціалізованому обслуговуванні не потребують. Навіть якщо виникають технічні проблеми, вони легко усуваються.

Високий рівень безпеки забезпечується відсутністю різного палива або джерел вогню. Теплова енергія береться з природних джерел. Процес управління обладнанням досить простий. Досить дотримуватися рекомендацій від виробника.

Недолік тільки один-це висока ціна. Щоб не переплачувати, слід з граничною точністю вибирати відповідне обладнання. Установкою його повинні займатися виключно кваліфіковані фахівці. Будь-яка допущена помилка на етапі монтажу знайде відображення на загальній продуктивності системи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат