Вперше на тенісний корт: яке екіпірування потрібне новачкові

08.09.2021 14:57 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Теніс - один з видів спорту, яким розпочати займатися не пізно у будь-якому віці. Але до першого заняття варто підготуватися як слід.

Що потрібно новачкам для гри у теніс? Ми запитали про це в експертів інтернет-магазину Sport Hunter, офіційного дистриб’ютора брендів Joma, Kelme, Givova в Україні.

Тенісна форма

Тренувальна форма для вправної гри з ракеткою може бути різною - шорти і майка чи футболка. Жінки замість шортів одягають спідницю. Існують навіть сукні для тенісу.

Основна задача тенісного одягу - не заважати гравцеві виконувати різкий удар ракеткою та вчасно добігти до м’яча. Кольорова гама тканини значення немає, тому спортивні бренди випускають тенісне екіпірування різних кольорів. За приклад можна взяти асортимент відомого бренду Joma: тут є навіть двокольорові поло та футболки.

Якщо роздивитися чоловічі шорти від Joma, всі вони мають бокові кишені. Туди гравці складають запасні м’ячі, аби вони завжди були під рукою.

Як зазначають фахівці магазину Sport Hunter: брендовий одяг навіть після тридцятого прання не втрачає кольору та форму, якщо дотримуватися рекомендацій щодо температури прання, звісно.

Тенісне взуття

Майже кожен спортивний бренд випускає окремий модельний ряд кросівок для тенісу. Тренування в іншому взутті - кедах, бігових кросівках, кроксах - заборонені.

Протягом гри найуразливішим суглобом є гомілкостоп, який під час різкого прискорення, стрибків, має бути надійно зафіксований. Незручне взуття може стати причиною вивиху, падіння, розтягнення зв’язок.

Також в тенісі важливе зчеплення підошви з поверхнею корта. Тож проконсультуйтеся з тренером чи фахівцями спортивного магазину, які з тенісних кросівок найкраще підходитимуть до обраного типу покриття корту - тенісит, ґрунт, штучний газон.

Ракетка

Навіть перші спроби гри у теніс бажано практикувати з власною ракеткою. Будьте готові, що доведеться її змінити, коли ваша майстерність трохи покращиться.

А поки виберіть вдале знаряддя для новачка. І тут діє єдине правило - комфортне тримання у руці. І чим більше голова ракетки, тим краще.

М’ячики

Професійні гравці радять не експериментувати з дешевими “пробними” м’ячами й розпочинати тренування з професійними гральними аксесуарами. Так, коштують вони дорожче і для гри у теніс їх доведеться купувати постійно, адже це “витратний матеріал”.

Новачки зазвичай грають повільними м’ячиками, більшими за діаметром, але стандартної ваги. Проте зовсім зелені гравці, які жодного разу не тримали ракетку у руці (не грали у бадмінтон), вчаться робити подачі дитячими помаранчевими м’ячиками з цупкого поролону.

Якщо ви дочитали до кінця, вважайте, що готові до першого уроку з тенісу. Залишилося лише придбати якісне екіпірування.

Вирушайте на шопінг лише до перевірених продавців та відомих мере магазинів, де 100% продається оригінальна спортивна форма, у якій комфортно та безпечно тренуватися.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат