Теплові насоси повітря-повітря: особливості роботи, переваги та недоліки

26.08.2021 16:04 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Шукаєте альтернативу газовим котлам та колонкам? Тоді варто розглянути такий варіант, як придбання теплового насосу. З його допомогою можна опалювати та кондиціонувати будинок, а також отримувати нагріту воду. Фактично, теплові насоси заміняють не лише газовий котел, але й кондиціонер мульти-спліт систему. Є декілька видів такої кліматичної техніки, зокрема повітряні, водні та земельні, які, відповідно у якості джерела для утворення тепла використовують зовнішні джерела – повітря, воду та землю. Ми детальніше зупинимося на перевагах та недоліках такої техніки та детальніше розповімо про особливості теплових насосів «повітря-повітря», адже вони одні з найбільш популярних.

Переваги теплових насосів

Така кліматична техніка встановлюється у тому випадку, якщо інші способи організації системи опалення коштуватимуть значно дорожче. Теплові насоси й справді з кожним роком стають все більш розповсюдженими, адже мають ряд переваг, у тому числі:

  • Економічність: це найбільш вагома перевага, адже такий тип опалення має енергоефективність в межах 150-300%, в той час як газові котли – лише 70-95%, а електрокотли – 40%.
  • Простота монтажу та експлуатації.
  • Універсальність: можливість переключення з літнього режиму кондиціонування на зимній режим опалення.
  • Безшумність: саме тому така техніка відмінно підходять для використання у приватних будинках.
  • Екологічність: така техніка не несе шкоди навколишньому природному середовищу.

Принцип роботи

За своєю суттю принцип роботи такого агрегату нагадує принцип роботи холодильника. В той час як холодильник відводить теплову енергію і спрямовує її назовні, тобто з внутрішньої частини холодильника, тепловий насос «повітря-повітря» працює навпаки: він забирає теплову енергію від навколишнього середовища (з повітря) за межами приміщення і перетворює її в корисну для опалення. І оскільки температура отриманого тепла, як правило, не достатня для того, щоб опалювати будівлю або забезпечувати його гарячою водою, далі розпочинається термодинамічний процес.

Навіть якщо температура на вулиці мінусова, повітря зберігає деяку кількість теплової енергії. Більшість з сучасних моделей теплових насосів можуть отримувати тепло навіть якщо температура повітря зовні становить -15 °С. Деякі виробники пішли далі, і можуть запропонувати моделі, які ефективно працюють при температурі до -35 °С. Тож враховуйте погодні умови у своїй кліматичній зоні при обранні такої техніки. Обов’язково варто консультуватися з фахівцями, які допоможуть обрати найкращу модель конкретно під ваші запити. Наприклад, ви можете звернутися до фахівців компанії «Рівне-Кондиціонер», які не лише запропонують найвигіднішу ціну на теплові насоси «повітря-повітря», а й допоможуть з обранням такої техніки та зроблять її професійний монтаж.

Виробники та ціни

До найпопулярніших виробників теплових насосів належать:

  • Cooper&Hunter;
  • BALLU;
  • Panasonic;
  • Electrolux.

Найширшу лінійку моделей «повітря-повітря» пропонує виробник Cooper&Hunter. Що ж стосується цін, то орієнтуйтеся, що такі теплові насоси будуть коштувати в межах 17-44 тис. грн, залежно від моделі та її характеристик.

Якщо ви збираєтесь купити тепловий насос «повітря-повітря», вам варто буде враховувати ряд параметрів, як і при купівлі зволожувача повітря чи кондиціонера. Серед основних параметрів – потужність охолодження та обігріву (від 2,5/2,8 кВт до 7,0/7,4 кВт), споживання електроенергії (від 0,5 до 2,2 кВт), а також робота на обігрів (при температурі до -25 °С, -30 °С, -35 °С). Обирайте якісну техніку, яка забезпечить максимально комфортні умови для всієї родини!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат