Що таке кратом? Унікальна рослина!



Кратом (Mitragyna speciosa) — дерево, яке росте в Азії: Малайзії, Індонезії, Таїланді... Біологи можуть знайти статтю в енциклопедії, ми ж напишемо інформацію для любителів етнічних чаїв.

Кратом. Історія довжиною в століття.

Більше 1000 років жителі Азії використовують листя кратома для лікування різних хвороб. У народі ця рослина отримала свою популярність завдяки енергії, яку вона дарує. Сотнями років люди вживали листя в самих різних формах: жували, курили, заварювали чай. Останній варіант виявився найпопулярнішим і дійшов до нашого часу.

Позитивні властивості кратома

Чай з меленого листя кратома є природним енергетиком, який діє годинами. Також ця рослина піднімає настрій і допомагає боротися зі стресом. І звичайно ж кратом — дуже сильне знеболювальне. Останнім часом його широко використовують в медицині для полегшення абстинентного синдрому при відмові від алкоголю і опіатів. А ще кратом знайшов застосування в косметології. Але в першу чергу це етнічний чай!

Різновиди кратома

У магазинах можна зустріти різні варіанти чаю:

      ● білий кратом;
      ● зелений кратом;
      ● червоний кратом.

Візуально заварки схожі, але їх ефект відрізняється, так як залежить від особливостей прожилок листа. А ось самі прожилки мають різний колір. У будь-якому випадку важливо читати опис дії кожної з заварок, щоб вибрати те, що потрібно конкретно вам. При цьому варто знати, що ефект залежить від ряду факторів: якості продукту, кількості заварки, особливостей вашої психіки і фізіології.

Як п'ють кратом?

Експерти рекомендують заварювати третину чайної ложки, тобто 1-2 г порошку з листя кратома. Його просто заливають окропом і чекають хвилин 15. Такі чаювання краще влаштовувати не частіше ніж раз на 3 дні. Даний чай повністю легальний, але все ж його не рекомендують:

      ● неповнолітнім;
      ● вагітним і годуючим;
      ● людям з психічними розладами, хворобами серця і шлунково-кишкового тракту.

Де купити кратом?

В інтернеті можна знайти купу сайтів, які продають кратом і доставляють його поштою. При виборі конкретного магазину потрібно бути максимально уважним. Для нас кратом — екзотична рослина, тому продавець може легко обдурити і вислати неякісний товар. Бажано робити покупки тільки на перевірених ресурсах і вибирати кратом вищого сорту. Добірний кратом не містить молодих листків, які викликають нестабільний ефект і неприємні відчуття.

Якщо вас цікавить тема "що таке кратом" і ви хочете ближче познайомитися з цим етнічним напоєм, варто поспілкуватися з кількома людьми, які вже давно дружать з даними чаєм.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат