Шопер замість пакета: робимо покупки екологічно

04.08.2021 14:15 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Наша планета потребує ретельного догляду та активного піклування на щоденній основі, адже переживає екологічну кризу. В першу чергу ця криза відображається на нашому самопочутті, поганому та забрудненому повітрю, брудних водоймах. Для того, щоб кожному з нас було комфортно та приємно жити, потрібно вводити нові звички та допомагати робити планету кращою для наступних поколінь.

З чого почати?

Можна розпочати шлях до екологічності з найпростішого, а саме з відмови від пластику. Активне використання пластиків розвинені країни забороняють на законодавчому рівні, що змушує громадянин декілька разів подумати перед тим, як його використовувати. Є прекрасна альтернатива у вигляді сумок з цупкої тканини, які є багаторазовими та більш міцними. Такі сумки називають шопери, що означає “сумка для покупок”. Обрати їх зможе кожен собі до смаку, адже їх різноманіття надзвичайно велике. Сьогодні навіть є можливість замовити друк на шоперах, тобто можна обрати будь-який напис, візерунок чи фотографію та цим зробити особливий дизайн торби.

Для того, щоб з легкістю та повністю свідомо відмовитися від пластику варто знати наступні факти:

  • пластик не розкладається природним шляхом або цей процес відбувається декілька сотень років;

  • у середині Тихого океану є незвичайний острів. Він утворився лише декілька років тому за допомогою сміття, що потрапляло у океан;

  • тисячі тварин та риб гинуть сотнями наївшись океанічного сміття;

Варто забути про все одноразове (пакети, посуд, одяг, папір), адже через це виникає занадто багато проблем та наслідки дуже катастрофічні у довгостроковій перспективі.

Мудрий споживач

Кожен має розуміти, що підтримка екологічності планети це не лише викидання чи сортування сміття, а й запобігання збільшенні його масштабів. Зменшити кількість пластику можна використовуючи шопер, але ж є ще так багато всього іншого, наприклад, що робити з одягом? Потрібно стати мудрий покупцем, який знає та вміє правильно обирати речі, а саме:

  1. Купуйте тільки ті речі, які дійсно є необхідними.

  2. Відмовтесь від спонтанних покупок, але якщо з цим виникають складнощі, то спробуйте складати список покупок перед походом в магазин.

  3. Звертайте увагу на якісні речі, що будуть у гарно носитися не один рік, не будьте марнотратними.

Окрім того, не варто при першій же можливості викидати речі на смітник. Є так багато людей, що скажуть Вам велике щиросердне дякую і Ви можете з ними поділитися та допомогти всім, в першу чергу планеті.

Планета подякує

Наша планета зараз потребує руки допомоги та кожен з нас може їй допомогти, і зробити це дуже легко. Потрібно тільки для себе вирішити, яку екосистему ми хочемо залишити нашим дітям та онукам, та якого життя ми бажаємо їх поколінню. Така буденна річ як похід за продуктами не має утворювати таку купу сміття і у цьому з легкістю допоможе шопер, а купівля одягу не має бути стихійним та безупинним. Це лише початок, є багато сфер життя, які варто вдосконалювати та досягати екологічності, але для старту вже буде мати прекрасний результат.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат