Від напівпромислових до побутових — канальні кондиціонери



Колись кліматичні системи були або побутовими, або виключно промисловими. І якщо потрібно було обладнати системами кондиціювання якийсь офіс, або кафе — треба було встановлювати десятки звичайних побутових сплітів. Але сьогодні можна придбати кондиціонер ціна якого влаштує навіть самий бюджетний гаманець.

Мова йде про канальні системи кондиціювання, що відносяться до напівпромислових рішень. Такі кондиціонери не дуже дорогі, але являються компромісом між звичайним сплітом, та важкими промисловими рішеннями. Їх як раз і розробляли для офісів, невеличких магазинів, кафе, та інших приміщень великої площі.

У чому головна відмінність

Головна відмінність канальної системи кондиціювання повітря полягає у тому, що такий кондиціонер зазвичай під’єднується до вже існуючої системи вентиляції. Це значно спрощує встановлення блоків розгалуження, і дозволяє використовувати усього один блок охолодження повітря.

Таким чином, це напівпромислове рішення дозволяє значно зекономити у порівнянні із класичними мульти-спліт системами.

У той самий час за таку економію треба платити рівнем шуму, що буде від канальної системи. І за цього фактору, такі системи не використовують у малих приміщеннях.

Як обрати

Якщо треба купити саме канальні кондиціонери, то варто розбиратись у тому, як обрати кліматичну техніку за характеристиками. Насправді все дуже просто, адже виробники напіпромислових рішень, постарались та зробили уніфікацію багатьох характеристик із аналогічними побутовими приладами.

Отже, сучасна напівпромислова канальна система, може відрізнятись за наступними характеристиками:

  1. Тип двигуну. Кондиціонери із прямим двигуном здатні охолодити приміщення значно швидше. Але кондиціонери із інверторним двигуном здатні більш точніш контролювати температуру у приміщенні.
  2. Тип використаного озону. Відрізняється за енергоємністю та безпечністю.
  3. Рівень шуму. Зазвичай рівень шуму залежить від потужності блоку охолодження повітря.
  4. Додатковий функціонал. Це може бути зволоження повітря, або пилофільтрація. Остання характеристика дуже важлива для кондиціонерів, що встановлюються в уже існуючу систему вентиляції.
  5. Максимальна довжина магістралі.
  6. Максимальна кількість блоків розповсюдження.

Та звісно дизайн. Адже — якщо треба встановити систему кондиціювання повітря в офіс, або ресторан чи кафе — найкращім вибором буде саме канальна система охолодження повітря.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат