Напівпрозорі сонячні батареї — майбутнє вирощування овочів і фруктів?



Вчені протестували вирощування червоного салату під різними типами скла і з різною довжиною хвилі світла, зберігаючи інші параметри, такі як: температуру, концентрацію CO2, кількість води та добрив.

Салат, який був вирощений під сонячними батареями, не показав суттєвих відмінностей у ключових показниках, таких як рівень антиоксидантів, абсорбція CO2, розмір і вага. Сонячні батареї також виявилися дуже корисними та ефективними в регулюванні температури.

Сонячні батареї

Вчені були здивовані тим фактом, що не було реальних обмежень для росту або здоров'я рослин. Це означає, що ідея інтеграції прозорих сонячних елементів у теплиці може бути реалізована уже сьогодні. Але зверніть увагу, що таке обладнання суттєво відрізняється від того, що пропонує SolarGarden https://www.solargarden.com.ua/.

В чому особливість таких сонячних батарей?

Сонячні панелі в цьому випадку являють собою напівпрозорі органічні сонячні елементи, а не більш традиційний тип, виготовлений на основі кремнію, який на сьогодні використовується в великих сонячних фермах. Є надія, що в майбутньому цю технологію можна буде також використовувати у вікнах житлових будинків.

Вони можуть бути адаптовані для поглинання різних довжин хвиль світла, залежно від потреб — довжини хвиль, які рослинам в цьому дослідженні не потрібні для фотосинтезу.

У той час як одна контрольна група салату піддавалася впливу повного спектра білого світла, три інші групи були вирощені під різними світлофільтрами, які імітували різні типи поглинання напівпрозорих органічних сонячних елементів, регулюючи співвідношення червоного і синього світла в кожному фільтрі.

Не було виявлено суттєвої різниці між контрольними та експериментальними групами, але так само як і різниці між різними фільтрами.

Майбутнє плодоовочевого господарства

Це хороший прогноз для майбутнього застосування. Хоча теплиці мають багато переваг, їм може знадобитися більше енергії, і не тільки для регулювання температури всередині. Прозорі і напівпрозорі сонячні елементи можуть допомогти знизити вартість вирощування сільськогосподарських культур.

Сонячні батареї

Наступним кроком до створення теплиць, що працюють на сонячній енергії, стане тестування цієї технології на інших рослинах і культурах. Наступними на черзі будуть томати. Також важливо, що сьогодні вчені з оптимізмом дивляться на майбутні дослідження у цій сфері.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат