Що таке зелена карта та для чого вона потрібна



Страхування «Зелена карта» – це договір страхування автоцивільної відповідальності водія міжнародного рівню. Система об'єднує більше 40 країн світу, діє на території Європи без обмежень, включає деякі країни Африки та Азії (ці моменти краще уточнювати заздалегідь). Україна приєдналась до договору в 1997 році.

Зелена карта на авто покриває збитки, що було завдано майну, життю, здоров'ю третіх осіб в результаті ДТП, яке було вчинено застрахованої особою. Сума виплат буде залежати від особливостей законодавства країни, у якій стався страховий випадок. Дія полісу на вашу автівку не розповсюджується. Проте сам поліс дійсний на території багатьох держав.

Що вам дасть Зелена карта

Зелена карта дозволить українському водію максимально вільно та впевнено почуватись у подорожах. Останнім часом значна частина громадян дуже часто проводить відпустки за кордоном. Власне авто дозволяє пересуватись без обмежень та не відмовлятись від звичного рівня комфорту.

Переваги подібного формату забезпечують максимальну свободу руху, незалежність від розкладу громадського транспорту, поїздів. Якщо дорога довга, дістатись до кінцевого пункту реально тільки з пересадками, подорож на власному авто допоможе зберегти час. Вартість поїздки також може вийти досить вигідною. Пересування по європейським дорогам на власному транспорті передбачає наявність Зеленої карти. Вартість полісу доступна, проте він має бути. Оформлення швидке, проблем не виникає. Зелену картку роблять не на одну поїздку, а на потрібний термін. Якщо ви часто подорожуєте, є сенс зробити поліс не довгий термін. Уточнюйте інформацію з вартості послуги та обирайте вигідний варіант.

Як оформити поліс

Вартість полісу буде залежати від типу авто, терміну договору, країн, що ви хочете відвідати. Також варто враховувати існування двох типів договорів:

      • діючий на території країн, які є учасницями системи;
      • діючий тільки у Східній Європі.

Якщо хочете все зробити максимально швидко та без зайвих проблем, зверніться до страхової. Вам запропонують індивідуальний підхід та вигідні умови співпраці. Вас проконсультують за існуючими питаннями, допоможуть обрати кращий тариф. Також можете почитатит відгуки - вони нададуть корисну інформацію за темою. Аби не було проблем з виплатами, звертайтесь до перевірених страхових компаній. Гарних вам подорожей без збитків!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат