Кабельне телебачення та його переваги

20.03.2020 11:13 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Кабельне телебачення має ряд переваг в порівнянні з іншими технологіями телевізійного мовлення. Так, для забезпечення якісного супутникового або ефірного мовлення необхідно придбати додаткове обладнання, встановити його, а також періодично налаштовувати і міняти. Це призводить до витрат, що перевищують багаторічний платіж за пакет кабельного телебачення.

Пакет аналогових каналів доступний всім абонентам, його перевагою є те, що воно працює на будь-якому приймачі без додаткового обладнання. Абонентська плата не залежить від кількості точок підключення в квартирі. Детальніше про умови тут: https://www.it-tv.org/tv.

Пакет цифрових каналів надається у форматі DVB-C і підтримується всіма сучасними, телевізійними приймачами. Для підключення необхідно встановити CAM-модуль (Conditional Access Module) з картою доступу у вбудований слот телевізора. Якщо телевізор не підтримує цифрове мовлення, вам необхідно придбати спеціальну приставку з картою доступу.

Цифрове кабельне ТБ відрізняється високою якістю зображення і чіткістю звуку. Це обумовлено тим, що сигнал передається в цифровому форматі. Частина каналів доступна у форматі Full HD, що дозволяє отримати якісне зображення і по максимуму використовувати можливості сучасних телевізорів.

Існує кілька типів Цифрового ТБ: цифрове кабельне і IP-телебачення (IP TV). Різниця в тому, що передача сигналу Цифрового кабельного ТБ здійснюється по кабелю, незалежному від Інтернету. А IP-телебачення проходить по тому ж проводу, що і Інтернет.

Кабельне телебачення

Кабельне ТБ має ряд переваг. Цифрове телебачення та Інтернет не залежать один від одного. Тому одночасне використання послуг ніяк не вплине на ТБ, а швидкість інтернету не буде знижуватися.

Надійним способом доставки телеканалів є звичайне цифрове кабельне телебачення DVB-C. В IP-мережах доступу використовуються спеціалізовані протоколи, підтримка яких вимагається від усього обладнання. Також необхідно забезпечити пріоритизацію трафіку в IP-мережі оператора. Найчастіше, оператори намагаються впровадити IP TV на мережах і обладнанні, не проектованому для цих цілей. З цієї причини часто виникають проблеми.

Сучасні провайдери використовують якісні і дорогі кабелі з гарантією від виробника. Також підкреслимо, що в деяких провайдерів при підключенні до послуги Інтернет, за кабельне ТБ абонентська плата не стягується. Сподіваємося, наша стаття допомогла вам розібратися в питанні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат