Які бувають добрива і для чого вони потрібні?



Сьогодні, щоб бути хорошим садівником, не треба отримувати диплом. Проте, навіть початкуючий городник повинен знати про існуючі види добрив і про те, як їх застосовувати. Без підгодівлі рослин хорошого урожаю навряд чи вийде добитися, тому це так важливо.

Усі добрива розділяють на 4 основних групи: органічні, мінеральні, бактерійні і стимулятори зростання. Найчастіше застосовують перші два види, про яких варто знати обов'язково кожному. У асортименті інтернет-магазину https://www.systopt.com.ua/prodcut-category/reaktyvy_ta_khimichna_syrovana/dobryva/ є рідкий і твердий вигляд мінеральних добрив. До деяких рослин простіше застосовувати метод обприскування, тому роблять рідкі добрива. Кожен мінерал має важливе значення для розвитку рослин на різній стадії дозрівання.

Органічні добрива

Усі речовини, які відносять до цієї категорії мають тваринне або рослинне походження. З основних можна виділити:

      • Пташиний послід.
      • Гній.
      • Компост.
      • Торф і тому подібне

На дачі ці добрива зустрічаються частіше за інших. Цей вид добрив має багатосторонню дію. Головне правильно навчитися застосовувати їх і тоді ви помітите як врожайність виростить у декілька разів. Розкладаючись в грунті органіка виділяє велику кількість вуглекислоти, що сприяє насиченню наземного шару грунту.

У кожного органічного добрива є своє призначення. Наприклад, гній збільшує зміст гумусу, місткість поглинання, буферну. Там живе велика кількість корисних мікроорганізмів, які сприяють вмісту азоту. Висушений пташиний послід не менш корисний. Торф хороший для мульчування, а компост просто криниця поживних речовин.

Мінеральні добрива

Цю категорію можна розділити на декілька видів:

      • Калійні.
      • Фосфорні.
      • Азотні.
      • Мікроелементи і тому подібне

Мінеральними називають ті добрива, при утворенні яких не брала участь жива природа. Виготовляють такі речовини з природної сировини або відходів деяких підприємств.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат