Письмовий стіл – головний атрибут зручного робочого простору



Навряд чи сьогодні знайдеться будь-яке офісне приміщення, інтер'єр приватного будинку або міської квартири, де немає письмового столу. Цей предмет меблів відіграє у нашому житті важливу роль й без нього складно обійтися у сучасних реаліях. Правда, останнім часом, письмовий стіл все частіше почав поступатися своїм місцем столу комп’ютерному, але класичний варіант цього предмета меблів досі залишається затребуваним для дитячих кімнат та домашніх робочих кабінетів.

Письмовий стіл https://brwmania.com.ua/ua/stoly/stoly_pismennye/ – це елемент інтер’єру, що використовується в оформленні індивідуального робочого простору. Він є предметом першої необхідності для роботи вдома, якщо у вас є власний кабінет або незамінним аксесуаром для виконання домашніх завдань, якщо у будинку є школярі або студенти. За таких умов письмовий стіл повинен бути якомога більш зручним, але водночас достатньо функціональним та надійним.

В даний час асортимент письмових столів на ринку є дуже великим: виробники меблів пропонують нам моделі різних модифікацій, конструкцій та дизайну. Сьогодні можна купити письмові столи з висувними ящиками, регульованою висотою стільниць, доповнені тумбами, шухлядами, відкритими полицями.

Які бувають письмові столи

Різновидів письмових столів досить багато. Вони розрізняються за дизайном, матеріалом виготовлення, за параметрами й так далі. Все залежить від вимог покупців, дизайну кімнати, куди планується поставити стіл та бюджету, який може бути витрачений на цю покупку.

Отже, існує наступна класифікація письмових столів:

1. За типом – всі моделі поділяють на:

      • традиційні столи для письма – можуть комплектуватися однією або двома тумбами. Якщо модель йде з двома тумбами, то вони розташовуються з двох сторін. У них обов'язково є висувні ящики, куди можна складати різні приналежності, також висувні ящики можуть мати замки, що дає змогу зберігати там важливу документацію;

      • комп'ютерні – такі столи відрізняються від стандартних письмових наявністю у них висувної ніші для клавіатури, також вони мають окрему підставку під монітор та системний блок;

      • подвійні столи – ці моделі підійдуть тим сім’ям у кого є двоє дітей, кожному з яких потрібно своє робоче місце. Подвійні столи будуть хорошим варіантом для офісу для пари співробітників;

      • модульні столи – найкраще рішення для офісних приміщень. Мають лаконічну конструкцію (стільниця на металічному каркасі), не займають багато місця й легко збираються. Призначені для роботи з документами або за комп'ютером, для переговорів, для проведення конференцій.

2. За формою та розмірами. Всього виділяють дві основні форми письмових столів – пряма та кутова, в кожної є свої плюси:

      • прямий стіл – універсальне рішення. Його можна поставити до стіни спиною чи боком (правим або лівим), в кутку й в центрі кімнати. Він може мати різні розміри, будь-яку кількість полиць та ящиків. Для дитини можна придбати стіл невеликого розміру, який не займає багато місця в дитячій кімнаті. Для дорослого, з його численними потребами та речами є можливість купити великий прямий письмовий стіл;

      • кутовий стіл – його можна поставити в невелику за площею кімнату: дитячу або маленьку вітальню. Так буде залучений невикористаний кут у кімнаті, а на зекономленій частині приміщення можна розмістити інші необхідні меблі. Компактність та місткість – основні його переваги. Кут столу може бути відведений під монітор комп'ютера, а кут під столом – під системний блок.

Найбільш популярними та затребуваними сьогодні є універсальні моделі письмових столів з шафами, висувними ящиками та поличками. Там зручно зберігати необхідні документи, книги, зошити, папки й різне шкільне приладдя.

Матеріал виготовлення письмових столів

Існує думка, що матеріал стола характеризує статус того, хто ним користується, крім того, цей фактор впливає на ціну виробу та його експлуатаційний термін. Основними матеріалами для виготовлення письмових столів традиційно вважаються масив натурального дерева або продукти переробки деревини – ДСП чи МДФ. У сучасних приміщеннях також доволі часто можна побачити й письмові столи зі скляними стільницями, що вражають своїм оригінальним видом.

Вироби з ДСП (деревостружкового полотна) відрізняються низькою вартістю, легкістю та щільністю. Їх структура добре тримає цвяхи й шурупи. МДФ – це плити з деревних волокон. Такі варіанти мають високу вологостійкість, вони не вимагають спеціального догляду, легко очищаються мийними засобами, мають довгий термін служби. Стільницям з МДФ не страшні подряпини, на них не залишається слід від гарячої чашки чи пролитої води.

Найбільш престижними та дорогими традиційно вважають столи, виконані з дорогих порід дерева (дуб, горіх, ясен, бук, карельська береза), а також із хвойних порід (ялина, сосна). Масив – це екологічно чистий та довговічний матеріал, який легко піддається реставрації в разі пошкодження. Такі меблі використовують у солідних держустановах, офісах, або у домашніх кабінетах великих приватних будівель.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат