Шедевр світового балету Кармен-Сюїта вже у Львові

05.02.2020 13:40 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Історію палкої циганської любові Кармен знає кожна людина, адже це маленький твір, написаний колись давно відомим майстром слова, став знаковим у світі літератури. Але не тільки на книжкових сторінках ця розповідь вражає уяву та змушує серце тремтіти, а й на балетній сцені, де в цьому році оживе улюблений сюжет в найкрасивішому місті України.

Кармен-Сюїта: класика балету знову на сцені

Цей балет, відомий у всьому світі, є справжньою класикою й ніколи не виходить з моди. Сама історія, яка лягла в його основу, була написана майстром і новелістом Проспером Меріме. Після того, як з твором ознайомився хореограф Альберто Алонсо, був створений шедевр, який ми і до цього дня дивимося на великій сцені.

Невелика замальовка, втиснута в один акт, була поставлена ​​на основі опери «Кармен», створеної Жоржем Бізе в 1875 році. Вперше сюїта була показана в 1967 році, де головну роль зіграла відома балерина – Майя Плісецька, в бік якої позитивні відгуки ллються і до цього дня.

Цікаво, що автором музики в останній момент для цього шедевра став Родіон Щедрін, який всього за кілька днів до прем'єри створив аранжування, наслідуючи легендарного Жоржа Бізе.

Чого чекати глядачам, і хто буде на сцені?

10 березня в Театрі опери та балету відбудеться це прекрасне і романтичне дійство. В ході сюжету буде розказана історія про дівчину Кармен, яка безнадійно закохана в молодого Тореро, і яку так само пристрасно і палко кохає юний солдат Хозе. Ця сюїта оповідає про трагічну історію нерозділеного кохання, про її муки й силу цього світлого почуття, що у підсумку призводить до загибелі головної героїні.

В рамках цього дійства на сцені буде найкраща прима балету України, а саме – Катерина Кухар. Саме завдяки їй та її унікальній манері танцю весь світ дізнався про балетне мистецтво нашої країни. Катерину запрошують не тільки на різні танцювальні шоу в стилі «Танців із зірками», а й далеко за межі нашої країни. Їй раді на найбільших і найвідоміших сценах світу, де вона пливе, подібно до легкої, повітряної пір'їнки.

Будучи символом українського балету, зовсім не дивно, що Кухар стала виконавицею ролі Кармен. Завдяки її грі, ця маленька замальовка засяє по-новому, буде наповнена справжньою, іспанською пристрастю, а також щирим ​​сумом і печаллю.

Хочете відвідати щось цікаве і незвичайне, вийти за рамки звичних музичних концертів? Тоді така балетна вистава, як Кармен-Сюїта у Львові – те, що потрібно, щоб розслабитися ввечері й зануритися в справжню історію палкого кохання!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат