Відпочинок в Ужгороді: куди сходити



Ужгород вважається невеликим, затишним містом, від багатьох інших міст його відрізняє смачна кухня, плюс він, як і Рим, Стамбул, Прага й Барселона, був побудований на семи пагорбах. Упродовж року в Ужгороді проходить приблизно 20 фестивалів, це місто особливо вражає своєю красою навесні, коли починають цвісти сади. Крім того, Ужгород — доброзичливе місто, тут можна почути українську, угорську, англійську, словацьку й російську мови. Затриматися тут потрібно як мінімум на кілька днів хоча б тому, що саме в цьому місті повною мірою відчувається колорит закарпатської кухні, самобутність тутешнього народу та незвичайний міський затишок. Ужгород не схожий ні на одне інше місто України, і в цьому його основна перевага. Далі розповімо, що можна подивитися в закарпатській перлині, куди сходити на самоті або у великій компанії.

Ужгородський замок

У бруківку вмонтовані спеціальні ведмеді-гіди, ви можете зчитати QR-код і отримати детальну інформацію про основні визначні пам'ятки Ужгорода. Якщо ви зупинилися тут усього на кілька днів, тоді варто відвідати головні місця. Якщо ж відпочинок заплановано на тривалий час, постарайтеся розширити культурну програму, оскільки в Ужгороді дійсно є на що помилуватися.
Почніть своє знайомство з пам'ятки — з Ужгородського замку. Він був зведений ще в X столітті, але неодноразово перебудовувався та реконструювався. Сьогодні замок виконує функцію краєзнавчого музею. Сюди приходять туристи й гості міста для того, щоби послухати місцеві легенди, ближче познайомитися з історичним минулим Ужгорода. Проте необхідно враховувати, що неділя є вихідним днем і в цей день тижня замок не працює. У неділю можна залишитися в готельному номері та провести час за грою в інтернет-казино, якщо ви є шанувальником азартних ігор. Тут для вас приготовлені чудові бонусні пропозиції.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту

В одному місці зібрані всі будинки, привезені з усіх куточків Закарпаття, які коли-небудь будували городяни та жителі сіл. У вас з'явиться можливість відчути себе в селі в бабусі й познайомитися ближче з українською культурою. Усього за 1 євро (саме стільки коштує вхідний квиток) ви отримаєте незабутні емоції та враження від відвідування музею, а також ще більше дізнаєтеся про місцеву культуру й культурні традиції.

Боздоський парк

Мабуть, кращого місця для їзди на велосипеді, скутері або самокаті, ніж Боздоський парк, просто не знайти. Ще тут є підвісний пішохідний міст. Привертає парк і тим, що має невелику частина, поросла справжнім лісом. Він трохи недоглянутий, але в цьому завжди можна розгледіти автентичність. Цей парк люблять городяни, тому часто проводять тут час на вихідних. Гості міста та туристи також особливо тепло сприймають Боздоський парк, адже в ньому комфортно відпочивати і самому, і разом із дітьми.

Драматичний театр

Вечірня культурна програма має закінчитися відвідуванням Закарпатського драматичного театру. Ви гарантовано отримаєте максимальну культурну насолоду. Також рекомендується до відвідування місцева філармонія. Загалом, в Ужгороді вистачає культурних місць, де кожен за бажанням зможе отримати справжнє душевне задоволення. До речі, що стосується філармонії, то вона розташована в будівлі колишньої синагоги, яка поєднує в собі одночасно архітектурний ансамбль — романтичний і візантійський стилі.
Це той мінімум, який обов'язково варто подивитися, зупинившись в Ужгороді на кілька днів.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат