Ось найпоширеніші помилкові думки про запчастини

admin 03.12.2020 14:23 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

З цим стикається кожен водій, який купує деталі до автомобіля. Вони "живуть" роками та ходять як міські легенди.

Проте, вони навіть близько не відповідають дійсності. Ось три найпоширеніших помилкові думки:

- Всі запчастини однакові.
- Ціна найважливіше.
- Відомі бренди завжди краще.

Звичайно, використання тільки старих запчастин, куплених на авторазборках, може серйозно зашкодити вашій машині. Такі деталі вже мають певний ступінь зносу. Вони будуть служити менше, ніж нові.
Але і з новими запчастинами не все однозначно. Зараз ми спростуємо найпопулярніші хибні думки.

Запасні частини від різних виробників нічим не відрізняються

Навіть якщо деталь виглядає, як оригінальна, важить, як оригінальна, і навіть підходить до вашої машини, ще не означає, що вона є еквівалентом оригінальної. Компанія, що займається її виробництвом, може заощадити на матеріалах. Використати дешевші сплави і пластики, щоб знизити ціну.
Або ж комбінація матеріалів може бути невірною. Деталі, які піддаються тертю, можуть швидше зношуватися. А таке зношування навіть однієї деталі може призвести до поломки всього агрегату.
Так, більшість автовиробників самі не випускають деталі. Вони лише збирають машини з частин, отриманих від сторонніх постачальників. Але не всі постачальники однакові. Хтось робить більш довговічні деталі. А хтось може навіть не знати правильної комбінації матеріалів, спочатку задуманої творцем запчастини.

Чим дорожче, тим краще

Не завжди дорогі деталі краще дешевих. Ціна, в більшості випадків, не відображає якість. По-перше, тому, що в неї входить не тільки собівартість виробництва. Але ще й доставка, розмитнення, зберігання та торгова націнка.
Скажімо, одна і та сама марка підшипника у Польщі та Китаї коштує $20. Але привезти її з КНР, розмитнити та продати обійдеться ще в $8. І продавець додасть на ціннику свої $5. В результаті ми отримуємо роздрібну вартість у $33. А польська запчастина привезена за $2 і продавець додав до ціни ті ж самі $5 свого заробітку. Вартість на вітрині у польської деталі вийшла $27. Майже на 20% дешевше, ніж у китайської.
Зауважте, тут ми не говорили про якість самої запчастини. Можливо, підшипники взагалі не відрізнялись за цим показником. Але це ніяк не відбивається на їх ціні для кінцевого споживача.
Ще гірші справи з рідкісними запчастинами. З тими, що довго лежать на складі у постачальника. Просто тому, що їх ніхто не замовляв. Вони можуть бути придбані ще в ті часи, коли курс долара до гривні сильно відрізнявся від сьогоднішнього. Такі деталі можуть коштувати сильно дорожче або дешевше. Але їх ціна ні про що нам не говорить.

Торгова марка, як ознака якості

Коли ми купуємо відомі бренди, ми зазвичай платимо більше і автоматично припускаємо, що вони більш високої якості. Однак це не завжди так. Є менш відомі компанії, які виробляють альтернативні деталі того ж стандарту якості, але за набагато нижчою ціною.
До того ж, брендові запчастини поставляються, як правило, в дорогій упаковці. Тобто, ви платите ще й за неї.

Джерело - https://www.trucker-boss.com/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат