Поради для веперів стосовно POD-систем

20.11.2020 18:29 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



POD-системи являють собою сучасну реалізацію вейпів типу eGo або AIO та розраховані на використання в якості засобу для боротьби з курінням. І вони насправді найкраще втілюють в собі поняття "електронні системи доставки нікотину" (ЕСДН). Технічно вони являють собою нерозбірний мод і нерозбірний картридж з випарником, який необхідно періодично змінювати або обслуговувати. Активуються такі девайси одночасно із затягуванням, але деякі, найсучасніші, моделі, також мають вбудовану "плату" з термоконтролем.

Як вибрати стартову POD-систему?

На сьогоднішній день POD-вейпи представлені в інтернеті у величезній різноманітності. Наприклад, якщо зайти на сайт інтернет-магазину Вейп Шоп Electro-tobacco, то можна знайти в ньому безліч варіантів на будь-який смак і колір. Серед представлених у продажу девайсів найбільш популярні POD-системи Eleaf iCare, JUUL, GeekVape Aegis і Justfog Minifit. Вони виконані в класичних високотехнологічних і мінімалістичний форм-факторах. А любителі плавних "інопланетних" форм можуть звернути увагу на Joyetech RunAbout.

На що звернути увагу при виборі?

Перш ніж обзавестися початковим девайсом, потрібно визначитися, який функціонал потрібен від вейпу. І при цьому необхідно буде вибирати з декількох різних аспектів систем, підбираючи відповідну модель.

  • Відкритий або закритий картридж. Закриті використовуються точно так же, як і сигарети. Картриджі змінюються, коли в них закінчується "жижа", а в обслуговуванні девайс не потребує взагалі. Відкриті девайси можна заправляти будь-якою "рідиною", поки не закінчиться ресурс атомайзера.
  • Без плати, з термоконтролем або зі змінними режимами. Відповідно, без регулювання, з тонким налаштуванням температур або з попередньо встановленими налаштуваннями.
  • З регулятором тяги або без. Моделі з регулятором дозволяють налаштовувати температуру пари та її густоту, а також необхідну для активації силу затяжки.

Для тих, хто хоче кинути палити, відмінно підійде компактний POD-вейп з налаштуванням сили затяжки і закритим картриджем. Останнє допоможе краще контролювати кількість спожитого нікотину. Для досвідчених вейперов підійде будь-який девайс з відкритим типом картриджів і термоконтролем. Всі ці, а також інші pod-системи можна знайти на сайті інтернет-магазину Vape Shop Electro-tobacco і підібрати модель собі до душі.

Які заправки найкраще підходять до POD-систем?

Зазвичай рідина для таких вейпів має співвідношення гліцерину (VG) і пропіленгліколю (PG) 50/50. Вона буквально усереднена по всіх параметрах, що дозволяє використовувати таку "жижу" з будь-якими відкритими картриджами. Але при цьому має сенс враховувати, що більша кількість PG розріджує склад, що для вейпів подібної конструкції важливіше. Це пов'язано з тим, що в більшості POD-вейпів випарники мають маленькі протоки, а також в них використовується бавовняний "гніт", який складно просочити густою "рідиною".

Багато вейпкрів радять використовувати рідини з VG / PG в співвідношенні 30/70. Але в даному випадку можна нашкодити девайсу протіканням. Щоб не потрапити в складні ситуації, варто звернути увагу на заявлену виробником сумісність і з'ясувати, чи є відповідні для такої рідини картриджі.

Який нікотин в рідині краще?

Після того, як ви визначилися, якої в'язкості "рідину" будете краще використовувати, потрібно визначитися зі змістом в ній нікотину і його різновидом. На сьогоднішній день існує всього два види нікотинових добавок до рідини для вейпів - "вільний" і "сольовий". Багато хто стверджує, що з POD-системами потрібно використовувати виключно другий варіант, але не варто поспішати з висновками. Насправді це просто-напросто думка, нав'язана рекламою. Фактично, різниці для девайса між цими різновидами нікотину взагалі ніякої немає. А ось для самого вейпера різниця є

  • "Вільний" нікотин, він же "free-based", дає сильний Тротх, тобто буквально б'є по горлу під час затяжки, що багатьом вейперам перебиває смак пари. Але при цьому він не "сушить" саму пару, завдяки чому ТХ відходить досить швидко.
  • "Сольовий" нікотин, навпаки, практично не дає Тротх, але через деякий час може початися "відхід" - першіння в горлі і кашель. Зате він максимально близький за своїми властивостями до сигаретного нікотину, хіба що диму не вистачає. І організм насичується їм набагато швидше, так що з незвички великий шанс отримати передозування.

У випадку з вибором типу нікотину найбільшу роль відіграє особисті переваги. А ось в тому, що стосується міцності, то тут все неоднозначно. Для подів з тугою затяжкою зазвичай досить 6-12 мг / мл змісту "вільного" нікотину або 20-50 мг / мл сольового. І якщо цього буде недостатньо, що навряд чи трапиться, то можна придбати нікотин окремо і додати його до "рідині". Головне не поспішати і не забувати про можливість передозування.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат