Найчастіші проблеми зубів: карієс, зубний камінь, кровоточивість ясен



Чомусь велика кількість людей дуже боїться стоматологів. Таке відношення до лікарів не тільки дивує, але й лякає, бо саме через власний страх, деякі люди не проходять регулярної перевірки у стоматолога, а чекають поки зубний біль буде нестерпніший. Для того щоб в майбутньому не страждати від нестямної болі, потрібно регулярно проводити профілактичні огляди. Зробити це на сучасному обладнанні допоможе Стоматологія 32 Dent.

Поширені проблеми зубного ряду

У сучасному світі доволі рідкісне явище, коли людина не має проблем із зубами. На жаль, більшість людей потрапляють до стоматолога, коли починається нестерпний біль та вже немає сил терпіти. Це трапляється через те, що більшість зубних проблем доволі довго не проявляються, а біль з’являється тоді, коли вже йдуть серйозні зміни у зубі.

До найпоширеніших захворювань зубів відносять:

  1. Карієс. Це складний процес, який на початку свого розвитку може ніяк себе не проявляти. Зазвичай ця хвороба починає розвиватися на твердих тканинах зуба, після чого може повністю опускатися нижче. Особлива проблема такого захворювання в тому, що спочатку воно ніяк себе не показує. Проте, якщо запустити цю патологію, то ця проблема може перерости в запалення. Для діагностики такого захворювання стоматологи використовують дзеркало та зонд. Саме такі прилади дозволяють визначити місце ураження та почати ефективне лікування. Для профілактики такого захворювання, потрібно регулярно проходити огляди у стоматолога.
  2. Зубний камінь. Теж доволі поширена проблема, яка виникає через недостатню гігієну порожнини рота. Саме наліт на зубах після довготривалого часу накопичується, після чого утворює каміння. Таке захворювання окрім поганого запаху із рота, також може стати причиною кровоточивості ясен та появі темних плям на емалі. До найпоширеніших причин появ цієї проблеми відносять: недостатня гігієна порожнини рота, порушення сольового балансу, погані звички, неправильна та неякісна чистка зубів. Основне лікування зубного каменю полягає в його повному видалені. Рідко камінь сам виходить разом із їжею, але розраховувати на таку удачу не варто, тому вирішення проблеми потрібно довірити спеціалісту.
  3. Кровоточивість ясен. Спричинити це захворювання може маса інших захворювань. Наприклад, зубний камінь та пародонтит – найпоширеніші причини кровоточивості. Для лікування зубів потрібно видалити всі зубні каміння та надлишковий наліт. Крім цього, для лікування стоматологи часто призначають комплексну протизапальну терапію, що складається із використання антисептичних засобів та антибактеріальних препаратів.

Захворювання зубного ряду – це доволі поширені проблеми, які можуть з’явитися в будь-якому віці. Тому для того щоб передбачити появу більш серйозних захворювань, потрібно регулярно проходити профілактичні огляди у стоматолога.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат