Технології зведення швидкомонтованих будівель комерційного призначення для створення сучасних споруд



Будівельний ринок України пропонує безліч сучасних інженерних рішень для зведення енергоеффективних, архітектурно привабливих та комерційно вигідних будівель.

Фундаменти. Як правило фундаментні рішення для одно-двоповерхових швидкомонтованих будівель мають точковий або стрічковий тип. Це достатньо легкі фундаменти, однак виготовляються з високою точністю для забезпечення подальшого точного монтажу несучих конструкцій. Для багатоповерхових будівель, наприклад офісних або готельних споруд, застосовую масивні наливні залізобетонні фундаменти.

Несучий каркас. При будівництві малоповерхових БМЗ використовують каркаси ангарного типу. Як правило, це каркас з металоконструкцій або збірного залізобетону. Металоконструкції дозволяють полегшити фундамент, зробити більшими прольоти без колон та значно швидше побудувати об’єкт комерційної нерухомості. До того ж металоконструкції заводського виготовлення значно простіше в монтажі та легші, що дозволяє додатково зекономити на логістиці, та побудувати будівлю швидше.

Варто зазначити, що при виробництві металоконструкцій бажано звертатись до постачальника, який має досвід роботи з подібними об’єктами. Наприклад при виборі виробника металевих конструкцій він повинен мати всі відповідні дозволи, працювати за кращими стандартами а також мати парк власного оброблювального та зварювального обладнання щоб виробляти як балки так і ферми з металоконструкції. Для того, щоб впевнитись в якості та надійності підрядника краще відвівати його виробництво та власноруч впевнитись в його виробничих можливостях. А також поглянити на досвід що показує перелік реалізованих проектів.

Огороджуючи конструкції. Стіни та покрівля зазвичай можуть варіюватись за технологіями. Для стін складів та виробничих будівель зазвичай використовують сендвіч-панелі, для ТРЦ, офісних та бізнес-центрів, або виробництв де архітектурна виразність має високе значення використовують вентильовані фасади з утепленням або без.

Сьогодні багато компаній пропонують комплексний підхід до будівництва, коли один підрядник веде зведення БМЗ від початку проектування до підключення комунікацій і здачі об’єкту замовнику. Це дуже гарний варіант для інвестора адже перед ним відповідає один підрядник за всі деталі, а покупцю не потрібно пов’язувати між собою десятки підрядників за часом, якістю робіт, тощо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат