Насіння Чіа



Популярний суперфуд - насіння чіа.

Суперфуди - це природні продукти, в яких міститься величезна кількість корисних речовин. Популярністю користується насіння чіа, які містять величезну кількість корисних білків, клітковини, поліненасичених кислот Омега3 і інших корисних речовин, що чинять корисну дію на організм людини. Придбати їх можна тут https://sz.lviv.ua/superfudy/super-jizha/chia-nasinnja.

Цей продукт відомий також під назвою іспанська шавлія. Батьківщиною рослини є країни Центральної Америки. Насіння є маленькими зернятками діаметром не більше 1 мм овальної форми. Вони мають нейтральний смак з незначним горіховим післясмаком.

Особливості

Насіння чіа буває білим і чорним. У більшій концентрації корисні речовини містяться у білому насінні. Такий продукт здатний підтримувати роботу сердечної системи і нормалізує гормональний баланс. Чорне насіння з меншим вмістом корисних речовин рекомендує людям, що страждають цукрового діабету. При регулярному вживанні продукту вдається нормалізувати рівень глюкози.

Крім того, усе насіння чаї корисні при:

      • При різних запальних процесах.
      • Проблемах із зоровою функцією.
      • Хворобах опорно-рухового апарату.

Завдяки вмісту кальцію продукт підтримує у хорошому стані зуби і кістки. Фосфор у складі насіння робить сприятливий вплив на пам'ять, а триптофан стабілізує сон і покращує настрій. У продукті також містяться речовини, здатні запобігати появі ракових клітин, виключаючи розвиток таких небезпечних хвороб як рак молочної залози і товстого кишечника.

Протипоказання

В силу індивідуальних особливостей організму людини, рекомендується перед початком включення насіння чіа в раціон проконсультуватися з доктором. Зокрема, відмовитися від вживання продукту треба:

      • При алергічних реакціях.
      • При гіпотонії.
      • При вживанні розріджуючих кров лікарських препаратів.
      • При вагітності.

Перед вживанням насіння необхідно розмочувати. В цьому випадку вони збільшуються в об'ємі і краще засвоюються організмом. За відсутності протипоказань і регулярному вживанні природного продукту значною мірою покращується самопочуття. Насіння чиа є хорошою підтримкою для організму при активних фізичних навантаженнях, приміром, при інтенсивних спортивних тренуваннях.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат