Жалюзі: основні різновиди механізму та їх особливості



Обов’язковий атрибут будь-якого вікна – штори або жалюзі. Останні мають більш практичні властивості, так як допомагають не тільки від попадання сонячних променів до поміщення, але й є гарним захисником від протягів. Знайти підходящу модель жалюзі для свого будинку можна на сайті: https://www.zhaljuzi.okno.com.ua/.

Особливості конструкції

Жалюзі представляють собою полуавтоматичну конструкцію, яка допомагає в створенні комфортного мікроклімату у приміщенні. Якщо зрівнювати штори та жалюзі, то безперечно у останніх буде значна перевага. Крім того, сучасні моделі жалюзі відрізняються своїм широким функціоналом та привабливим зовнішнім виглядом. Саме через це удосконалення, готові вироби стали ще більш популярними серед покупців.

Виробники зараз пропонують декілька різновидів жалюзі. Для кращого розуміння, всі моделі розділили на декілька категорій. Найпопулярніша – по механізму. У цій категорії є дві основні різновидності:

  1. Горизонтальні. Виходячи із назви зрозуміло, що в цій конструкції механізм закриття жалюзі працює горизонтально. Всі ламелі розташовані в горизонтальному порядку та кріпляться до однієї верхньої планки. Завдяки такому механізму, жалюзі можна використовувати на будь-якому вікні. Серед вагомих переваг відзначають наступні: малогабаритність конструкції, універсальність, декілька способів кріплення. Однак, у такої конструкції також є і значні недоліки, серед яких – неміцність конструкції та швидка її деформація.
  2. Вертикальні. У цій конструкції всі ламелі розташовані у вертикальному порядку, та кріпляться до верхнього карнизу. Ширина та довгота виробу може бути абсолютно різною, в залежності від побажань замовника. До вагомих переваг такого механізму відносять: надійність та міцність конструкції, простота в догляді, можливість регулювати потік сонячного світла, завдяки зміненню кута розташування ламелів. Однак є вагомий недолік – більшість конструкцій використовує в якості основного матеріалу тканину. Через це, виріб дуже швидко забруднюється.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат