Як підібрати напої до піци?



Щоб смак страви розкрився повною мірою – та став більш яскравим і багатогранним, дуже важливо доповнити її правильним напоєм. Багато хто знає просте правило: до м'яса краще подавати червоне вино, а до риби – біле. А який напій потрібно подавати до піци? Ви можете замовити різні варіанти, якщо вам цікава доставка їжі Вінниця. Піца – багатокомпонентна страва, і не всі знають, як підібрати до неї ідеальне доповнення.

В Італії, на батьківщині піци, найулюбленіший напій – це вино. Не дивно, адже вино італійського виробництва дійсно дуже смачне та одне з найкращих у світі. Його подають і в місцевих вуличних кафе, і в дорогих ресторанах. Тому італійці солідарні у своїх переконаннях: кращу компанію піці складе вино. А ті, хто не вживає алкоголь, вибирають негазовану мінеральну воду. Не обов’язково їхати до Італії, щоб скуштувати традиційну піцу та смачні напої, їх можна замовити у Вінниці: https://lapiec-pizza.vn.ua/

За межами Італії суворих правил немає, головне: слідувати своїм смаковим уподобанням.

Яке вино відбирають італійці?

Маргарита – королева серед піц, одна з найпростіших і водночас найсмачніших. Це класика, незалежно від того, в якій країні чи регіоні ми перебуваємо. Через те, що її смак базується переважно на помідорах, ми не хочемо перебивати його чимось сильним і яскравим, тому найкращим вибором буде легке біле вино, бажано з цитрусовим ароматом, який освіжає. Доставка напоїв у Вінниці запропонує вам чудові безалкогольні варіанти.

Салямі – ця піца називається по-різному залежно від частини світу, іноді з'являється у гострому варіанті – Діабола. Взагалі краще вибирати червоне вино для більшості м'ясних піц. Воно зменшить гостроту виразних і гострих інгредієнтів, щоб ми могли їх відчути, а також посилить їхній смак, щоб вони були ще смачнішими.

Тому коли ви замовляєте звичайну піцу з салямі, шинкою чи, можливо, куркою, переконайтесь, що вибране вино не надто сухе. А якщо ви плануєте неформальну вечірку в колі друзів, до м'ясної піци можна замовити пиво. Воно теж відмінно підкреслює смак ковбасок, салямі, бекону й телятини.

Quattro formaggi – класичні чотири сири, які ідеально поєднуються з дуже виразним вином (білим або червоним) з чітко помітним ароматом фруктів. Кислотність вина нівелює жирність сирів, зробивши піцу легкою, хоча насправді ми всі знаємо, що це не так.

Frutti di mare – морепродукти дуже популярні в Італії. До них найкраще пасуватиме біле вино. Бажано вибирати сорт із освіжаючим ароматом, що не приглушатиме морський аромат (який ми любимо в таких ласощах, як креветки або мідії).

Що враховувати, вибираючи напій для піци?

      • Уникайте цукристих напоїв.       • Не приглушуйте смак піци занадто сильними ароматами.
      • Вибирайте напівсухі червоні вина до м'ясного гарніру.
      • Нейтралізуйте жир кислотністю напою.
      • Не знаєте, що вибрати? Вибирайте воду.

Звичайна негазована вода – це те, що втамує нашу спрагу та не вплине на безліч ароматів, яку має піца. Та й це дешевше, ніж вино чи інші напої, тож якщо ви не знаєте, що вибрати, вода стане універсальним варіантом. Це завжди хороший вибір не тільки для піци, але й інших страв – завдяки нейтральному смаку. Сподіваємося, ці рекомендації допоможуть вам підібрати ідеальний напій.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат