Піноблок або газоблок - це одне і теж саме? Досліджуємо це питання



Газобетон і піноблок відносяться до пористого бетону. Проте, у них є відмінності за кількома критеріями:

      • Склад.
      • Структура і зовнішній вигляд.
      • Технологія виробництва.
      • Технічні характеристики.
      • Вартість.

Отже, про все по порядку.

Відмінності в складі газоблоку і пінобетону

У цих двох матеріалів є 3 загальних компоненти:

      • Портландцемент.
      • Вода.
      • Кварцовий річковий пісок.

Але в газобетон вносять вапно і алюмінієвий газоутворювач, а в піноблок - спеціальний спінювач.

Структура і технологія виробництва

І у газоблоку, і у пінобетону є пори. Але у газобетону вони закриті, так як утворилися при контакті кальцій гідроксиду зі складу вапна і алюмінію. Утворюється водень. Його бульбашки рівномірно розподіляються по рідкій сировинній масі. Після сушіння бульбашки перетворюються на закриті пори діаметром 1-3 мм.

У пінобетон додають спінювач, який утворює відкриті пори більшого розміру. Ось вона, головна відмінність. У газоблоку - закриті пори, у пінобетону - відкриті.

При цьому, для хімічної реакції між вапном і алюмінієвою пастою в складі газоблоку потрібні спеціальні умови (висока температура і тиск, певна вологість). Тоді кінцевий виріб виходить більш якісним. Пінобетону не потрібні особливі умови для затвердіння і формування пір.

Зовні пінобетон трохи більш сірий, тому що в ньому немає вапна. Газобетон - біліший. Матеріали відрізняються порами, що кидається в очі тільки при розгляді зблизька.

Технічні характеристики

За щільністю ці два матеріали приблизно однакові. Пінобетон частіше випускається щільністю D500, D600 і D700. Газобетон легший, що полегшує його транспортування і монтаж, і не створює критичного тиску на фундамент будівлі. Його щільність - від D150 (теплоізоляційний) до D600.

Матеріали значно відрізняються за теплопровідністю. За цим показником газобетон - однозначний переможець. При щільності D500 коефіцієнт теплопровідності становить 0,12 Вт/м*С. У пінобетону при щільності D700 цей же показник 0,24 Вт/м*С, тобто в 2 рази вище. Відповідно, стіни з газобетону більш "теплі", ніж з піноблоку.

За іншими показниками матеріали приблизно рівні.

Ціна на піноблок і газобетон

Вартість газоблоку вище на 20-30%. Однак він виготовлений в автоклаві на заводі, що вже підвищує собівартість виробу. Піноблок коштує дешевше, і його можна зробити у себе у дворі своїми руками. Однак у цього матеріалу неточна геометрія розмірів, та й якість часом дуже сумнівна.

Якщо Ви хочете побудувати невеликий сарайчик або гараж, не варто переплачувати: купуйте пінобетон. Якщо ж Вам потрібен довговічний і надійний житловий будинок, газобетон - те, що треба.

Коментарі :


31.10.2022 11:18 dddddddddddd

http://rionews.com.ua/mixed/nonpublicated/now/n202019131


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат