Чого варто уникати в дизайні інтер’єру?



Коли ми влаштовуємо ремонт, то хочеться, щоб усе було ідеально. Звичайно, будь-який інтер'єр створюється з урахуванням смаків господаря квартири, в ідеалі – за ескізами дизайнера. Наприклад, від design-proekt.com.ua дизайн інтер'єру приємно вражає, адже він не тільки гарний, а й функціональний. Якщо у вас недостатньо знань, то під час ремонту легко припуститися різних помилок. Та є певні універсальні нюанси, які краще врахувати заздалегідь.

Помилки в декорі інтер'єру

1. Забагато меблів

Маленькі простори іноді заповнюють значною кількістю меблів. Це захаращує простір і "краде повітря". Щоб піти від цього, варто використовувати меблі з різним призначенням. Наприклад, книжковий стелаж може служити перегородкою в кімнаті. Тож шукайте варіанти ергономічних меблів, щоб зробити простір функціональним.

2. Перенасиченість кольорами

Існує правило використання трьох основних кольорів у кімнаті – тоді інтер'єр матиме гармонійний вигляд. Якщо у вас є відчуття кольору і ви хочете проекспериментувати, можна додати ще похідні тони від цих кольорів.

3. Значна кількість орнаментів і візерунків

Краще використовувати різний орнамент в одному кольорі чи один вид орнаменту в різних відтінках.

4. Інтер'єр, схожий на лікарняний

Якщо використовувати тільки білий колір в обробці стін, підлоги, меблів і декору, то інтер'єр буде нагадувати лікарняну палату. Тому важливо застосовувати й інші кольори, а також додавати яскраві акценти.

5. Багато декору

Приміщення можна "задушити" значною кількістю декору. Якщо поставити один великий журнальний столик, це буде краще, ніж їх буде два чи три. Також кошики для іграшок можна замінити чимось більш містким – це буде виглядати охайніше.

6. Меблі уздовж стін

Якщо розставити всі меблі уздовж стін, наприклад, у вітальні, то можна створити відчуття меблевого магазину чи виставкового залу. Іноді варто піти від цього класичного варіанту розміщення меблів і поставити диван у центрі кімнати, а крісло – в кутку.

7. Брак освітлення

Світло у квартирі теж повинно бути функціональним, тому важливо мати кілька рівнів освітлення. Люстра важлива для освітлення всього простору, а от світло від бра (середнє чи м'яке) підійде для читання книг або відходу до сну. Пристрої для підсвічування створять комфортну атмосферу, зокрема, торшер також додасть затишку. Тож варіантів освітлення повинно бути багато, щоб врахувати всі потреби.

8. Наклейки на стінах

Клеїти стікери на стіни вже не модно. Тож щоб зробити стіну цікавішою, можна використовувати декоративне фарбування з трафаретами чи створити декоративний фриз.

9. «Обманка»

Шпалери під цеглу чи панорамні шпалери з видом на пейзаж вже не актуальні й не стануть родзинкою інтер'єру. Тому краще використовувати декоративну цеглу чи мати за вікном справжній прекрасний краєвид.

Якщо самостійно робити ремонт у квартирі, то важко уникнути помилок – завжди можуть виникнути якісь косяки чи неточності. Знання допоможуть мінімізувати їхню кількість. Все ж таки варто пам’ятати, що в будь-якій справі все приходить із досвідом. Якщо хочете, щоб дизайн інтер’єру повністю відповідав вашим очікуванням, краще звернутися до професіоналів, які врахують усі нюанси та ідеально втілять ваші спільні задуми.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат