Що таке тепла підлога?



Система обігу одна з найважливіших комунікацій в будь-якому будинку. При встановленні системи виникає питання: який тип нагрівальних елементів системи опалення вибрати?. Одним з найкомфортніших видів опалення є тепла, адже теплота розподіляється рівномірно по приміщенні не перегіваючи певні зони. В сучасних умовах тепла підлога набирає все більшої популярності.

Принцип роботи теплої підлоги

Тепла підлога – це система трубопроводів, яка обігріває підлогові поверхні. На відмінну від радіаторного опалення тепла підлога здійснює нагрів приміщення знизу у верх, що створює комфорт у приміщенні, адже знизу завжди тепліше чим зверху, що зберігає ноги завжди у теплі.

Тепла підлога має відносно велику тепловіддачу, це залежить усе від покриття та нагрівального елементу.

Види теплих підлог

Водяна тепла підлога є найбільш поширенішою. Складається ця нагрівальна система складається з трубопроводів, які укладені в підлогу з певним кроком.

Конструкція водяної теплої підлоги включає:

      • теплоізоляція, яка не позволяє втрачати тепло через перекриття;
      • поліетиленові чи металопластикові труби;
      • демпферна лента;
      • відбиваюча плівка;
      • фіксатори повороту труби;
      • якоря для закріплення труби;
      • розподільчий колектор;
      • цементно-піщаний розчин.

Електрична тепла підлога

Електрична тепла підлога складається з нагрівального кабелю, який вкладається нагрівальний кабель на спеціальній закріпленій сітці. Вони монтуються в цементно-піщану стяжку, під паркет чи інше покриття. Кабель підключається через терморегулятор до електромережі. Головним недоліком такої системи значні затрати на електроенергію.

Плівкова тепла підлога

Даний тип теплої підлоги працює на основі інфрачервоного випромінювання данього діапазону. В якості нагрівального елементу є тонка плівка, в яку впаяні графітові полоси з мідно-сріблястими провідниками. Монтаж теплої підлоги даного типу не вимагає ніяких складнощів, а плівку можна використовувати під будь-яке покриття.

Головний мінус даної теплої підлоги – відносно висока вартість встановлення.

Енергоефективність теплої підлоги

Тепла підлога здатна повноцінно обігрівати приміщення. При використання теплої підлоги можна самостійно вирішувати температурний комфорт в приміщенні, тобто дозволяє регулювати температуру, а у період відсутності можна відключити систему. Економію створюють термостати, за допомогою яких регулюється температура. Також можна обладнати систему програмованими кімнатними термостатами, за допомогою яких можна задавати режим роботи підлоги по таймеру та іншим функціям. З допомогою цього можна налаштувати систему так, щоб вночі температура підтримувалась на нижчому рівні, а вдень задати по бажанню.

Переваги теплої підлоги

Процес передачі теплоти теплої підлоги створюється за допомогою інфрачервоного випромінювання, що покращує циркуляцію крові у людини. При цьому при роботі теплої підлоги не відбувається перегрів організму людини, адже ноги завжди в теплі, а голова у холоді.

До основних переваг теплої підлоги ще можна віднести:

      • комфорт;
      • рівномірний обігрів приміщення;
      • не велика температура поверхонь нагріву;
      • не сушить повітря;
      • система теплої підлоги сумісна з низькотемпературними системами.

Отже, тепла підлога це хороший варіант для обігріву вашої домівки. Щоб виконати якісний монтаж теплої підлоги необхідно звернутись до кваліфікованої компанії.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат