Необхідні атрибути для здорового та комфортного сну

11.03.2019 19:28 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Трапляється, що після робочого дня ви лягаєте в ліжко, а сон не йде і заснути виходить тільки під ранок. У результаті вранці ви прокидаєтесь із почуттям втоми. Неповноцінний і неякісний сон впливає на здоров'я, працездатність і настрій. У сучасному світі з його стресами і напругою людині потрібно спати навіть по 9–10 годин, а не 8, як вважалося раніше, тому що інакше нервова система не встигне відновитися після навантажень впродовж робочого дня.

А з огляду на те, що уві сні ми проводимо близько третини свого життя, потрібно приділяти особливу увагу тому, як і на чому ми спимо.

Крок 1: обираємо матрац

Зупиніть вибір на ортопедичному матраці середньої жорсткості, це дозволить вам спати в правильному положенні та уникнути головного болю вранці. Безкаркасні матраци з функцією Memory Foam ― ідеальний вибір, такий матрац підлаштовується під хребет власника, рівномірно розподіляючи навантаження під час сну.

Крок 2: обираємо ковдру

В Україні панує контрастний клімат: влітку зашкалює спека, взимку ― починаються морози. Ці особливості клімату також впливають на вибір спального приладдя.

Одразу зазначимо, що потрібно мати декілька різних ковдр. Аби підібрати модель відповідно до сезону, перед покупкою уточніть щільність наповнення:

  • 420 г/м² ― максимально теплий варіант для холодної зими;
  • 300–350 г/м² ― гарний вибір ковдри для міжсезоння;
  • 220–280 г/м² ― варіант на вересень або пізню весну;
  • 200–220 г/м² ― літні моделі ковдр.

Від наповнювача залежить метод пошиття одіяла ― якщо всередині ковдри наповнювач нічим не утримується, то можуть утворитися грудки і ковдра не буде тримати тепло.

Обрати та купити бажану ковдру ви можете, скориставшись каталогом «АШАН» за посиланням https://shop.auchan.ua/odejala/. Майте на увазі, що стьобані вироби сильніше за інші схильні до деформації, оскільки відстань між прошитими рядками досить велика. А от у касетного виробу вже трохи краще із цим, адже на виробі прошиваються обмежені за площею секції, наприклад, квадрати 10х10 см. Найкращий метод пошиття ― каростеп, завдяки якому утворюються секції різного розміру.

До зимових ковдр належать:

  • пухові ― легкі і м'які, відмінно гріють, пропускають повітря і вбирають та виводять вологу;
  • вовняні ― відмінний варіант для зими. Підходить тим, у кого алергія на пух. А тканий вовняний плед можна використовувати і влітку;
  • ватяні ― виробляються з бавовни, тому не викликають алергії і добре зберігають тепло, але гірше за два попередні пропускають повітря. Дані вироби не можна прати;
  • синтепонові або з холлофайберу ― мають малу вагу і добре зберігають тепло, але спати під такими ковдрами в міжсезоння душно.

До літніх ковдр належать:

  • бавовняні ― не викликають алергію, легкі і тонкі. На відміну від ватних, бавовняні можна прати в машинці;
  • бамбукові ― також гіпоалергенні, з високою гігроскопічністю;
  • шовкові ― мають всі переваги двох попередніх, а в додаток ще й гладку прохолодну поверхню.

Крок 3: обираємо подушку

Жорсткість подушки обирайте відштовхуючись від улюбленої пози під час сну: на животі ― найм’якіші моделі, на спині ― середньої жорсткості, на боці ― максимально жорсткі.

Якщо говорити про наповнювачі, то вироби з синтепону досить м'які і бюджетні, але недовго тримають потрібну форму. М'якшими є подушки з пуху і пір'я птахів ― такі вибирайте, якщо полюбляєте спати на животі. А ось холлофайбер створений для людей, які сплять на боці, оскільки такі подушки відрізняються підвищеною жорсткістю.

Крок 4: обираємо постільну білизну

Віддавайте перевагу натуральним тканинам. Найкращі влітку ― вироби з бавовни, сатину і шовку, бязі та льону, а взимку ― із фланелі або мохеру.

Спальня ― це ваш осередок відпочинку та спокою, тому обирайте постільне приладдя лише найкращої якості.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат