Вибір доїльного аппарата для корів



Через деякий час після появи першої корові її власник задається питанням, а чи не зайво буде удосконалити процес доїння. Це важка праця яку потрібно робити декілька разів на день. Звичайно, що молоко можливо получити лише маючи пару рук та звичайне відро. То й грошей це не потребує ніяких. Але для цього треба мати фізичні данні. Як часто помічають доярки їх шкіра може отримувати алергійні реакції та починають боліти суглоби. І чим старше людина, тим ця проблема стає більш актуальною. Корови теж бувають різні. По перше, якщо було куплена вона ще телям, її потрібно буде роздоїти. Це не дуже легка справа. Також соски бувають різних форм та розмірів. У одних занадто маленькі за які важко ухопитись, а у інших – занадто здорові.

Як стає зрозуміло з висновків, що потрібне менш затратний спосіб. Ще за минулі часи на великих фермерських господарствах працювали доїльні апарати. Але вони великі, стаціонарні і на багато голів. Домашнє господарство потребує щось біль компактне, маневрене, та щоб могло упоратись однаково з однією коровою та з десятком. Тому виробники зробили такий апарат. Він являє собою три частини. Перша це сам мотор на рамі з вакуумним насосом який всмоктує молоко та стискає доїльні стакани. Далі іде бідон десь на 20 літрів, як правило зробленого з алюмінію. І на сам кінець доїльна частина зі шлангів, пульсатора, колектора та соскової гуми.

Щоб було більш наглядно запропонуємо читачеві відкрити сторінку за таким посиланням https://inlet.com.ua/ua/doilnye-apparaty/. Це відомий інтернет-магазин «Інлет» в Україні, який вже довгий час продає доїльне обладнання та запчастини до них. У нього багата кількість пропозицій, але для себе треба вибрати щось одне. Тож пробіжимося по виробникам та моделям.

Поширеним апаратом для доїння стала Бурьонка. Виготовляються вона в Києві майже повністю з вітчизняних комплектуючих. Тому ціни приємно відрізняються від європейських чи турецьких пропозицій. Що вона собою уявляє. Головною частиною усієї установки є насос для вакууму. Вони взяли пластинчато-роторний, як найбільш потужний та надійний на теперішній час. Також насос може працювати з маслом в середині та без нього. Рідка олія зменшує тертя від чого час роботи дойки зростає майже в двічі.

Загальною характеристику для усіх апаратів є значення навантаження. Це проміжок часу котрий визначає скільки хвилин безперервно працює електродвигун відключення на охолодження. На доїння однієї корови потрібно десь 8 хвилин, потім переходять до іншої і так поки не вичерпається відведений час.

Тож якщо ви тримаєте до п’яти голів свій вибір краще залишити на сухому принципі роботи насоса. Він має дуже багато переваг: щоб усе запрацювало потрібно тільки перемкнути вимикач, легко стартує з приходом морозів, бо йому не треба крутити густе масло, дешевий у обслуговуванні.

Та з Бурьонкою став конкурувати масляний АІД-1. Цей завод знаходиться у Харкові та відомий як Damilk. У нього двигун та насос це різні агрегати. З’єднані вони між собою через резинову муфту, щоб знизити рівень шуму та вібрацій. Він зможе обробити 10 голів за 90 хвилин. Треба відмітити і мінуси, вони також є у наявності. Десь через кілька років система змазки почне працювати не так надійно. Щоб усувати такі проблеми треба мати технічне розуміння та деякий інструмент. Це не для кожного.

Ми не зможемо і не повинні робити за вас остаточний вибір. На нього впливає багато факторів в тому числі кількість грошей. Не зайво почитайте відгуки на форумах та під відео перед купівлею. Вони більш чесні аніж консультант з магазину. Деякі виробники кожен рік модернізують зборку, а у інших рівень сервісу може впасти. Таке теж буває.

Ми будемо раді, якщо ви залишитесь щасливі своєю покупкою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат