ФРНГ запустила консультаційну платформу "ГазПравда"

27.08.2019 11:54 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



У споживачів України регулярно виникають питання по нарахуванню оплати за використання природного газу (особливо багато сумнівів викликають сьогодні платіжки за газ), але раніше багато хто просто не знав, куди звернутися зі своїми скаргами. Зараз будь-яка людина може отримати кваліфіковану відповідь по платіжках, температурним коефіцієнтам та іншим актуальним питанням, оскільки в 2019 року в країні був створений і працює онлайн майданчик «ГазПравда», на якому дистанційно надаються юридично грамотні консультації для споживачів газу.

Які проблеми вирішує консультаційний центр

Потреба в такому онлайн сервісі виникла давно, адже більшість українців не знали, куди звернутися по допомогу у вирішенні проблем з якістю надаваних послуг і помилок у платіжках, у кого дізнатися про правильність нарахованих сум. В результаті у споживачів природних ресурсів накопичилося безліч претензій, причому цілком обґрунтованих.

Не випадково, у керівників ВГО «Федерація роботодавців нафтогазової галузі» виникла ідея про створення консультаційної платформи, яка буде працювати в режимі онлайн. Об'єднавшись з бізнесом і громадськістю, «ФРНГ» спільно з організацією «Опора» та компанією «Нафтогаз» розробили і запустили в роботу такий дистанційний центр.

Портал «ГазПравда» https://gazpravda.com.ua, який організований активними громадянами, підприємцями і бізнесменами, є сучасним і реально діючим ресурсом щодо захисту прав споживачів. На ньому безкоштовно надаються консультації і знаходиться вся необхідна інформація з питань, пов'язаних з побутовим споживанням газу.

На сайті «ГазПравда» зручна навігація і структура, кожен розділ відповідає тому чи іншому питанню, наприклад, лічильники газу, субсидії тощо. Крім цього, тут опубліковано багато корисних і потрібних документів, а також зразки по правильному складанню скарг в облгаз, які перевірені професійними юристами. Є на сайті і посилання на правові норми та правила. Тепер кожен споживач, який написав скаргу в газові служби, може бути впевнений, що її не відхилять через те, що вона складена не за формою.

У спеціальних розділах можна дізнатися детальну інформацію про субсидії, їх нарахування та монетизацію, про газові лічильники, їх установку та заміну, про якість послуг.

«ГазПравда» - дієва допомога населенню

На створеному сайті надається реальна допомога споживачам природного газу. Як вважають фахівці, робота державних органів з населенням повинна бути регулярною. Адже більшість негативних подій, що відбуваються в суспільстві, викликані тим, що владні структури не прислухаються до людей і не хочуть приділяти увагу їхнім проблемам і потребам. В результаті назріває масове суспільне невдоволення.

На порталі «ГазПравда» збираються та узагальнюються всі відомості, які надходять від населення: скарги, пропозиції, ініціативи громадян. Після їх ретельного вивчення формуються конкретні пропозиції, які згодом спрямовуються до відповідних структур для змін на краще, і для цього дуже важливою стає громадянська активність кожного споживача.

На сайті www.gazpravda.com.ua можна знайти відповіді на всі питання, пов'язані з побутовим споживанням блакитного палива. Це і установка лічильників, і особливості формування ціни на газ, і правила нарахування субсидій, і якість послуг. Ті відвідувачі порталу, які не змогли знайти відповідь, можуть звернутися до досвідченим юристам, які грамотно і професійно нададуть допомогу у вирішенні проблеми, причому в режимі онлайн.

Джерело: сайт ФРНГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат