Три рівні складності літнього відпочинку в Карпатах

22.07.2019 19:15 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

В останні роки багато українців змінюють свої вподобання щодо літнього відпочинку на карпатський регіон. Тут, на відміну від морського узбережжя, можна повністю перезавантажити свій організм та відпочити не тільки тілом, а й душею.

Для різних категорій туристів українські Карпати можуть запропонувати різні за стилем та характером пригоди. Саме в цьому і є унікальність даної місцевості. Давайте розберемося, як з користю та гарними враженнями провести в Карпатах свої літні канікули.

Легкий рівень – Славське

Почнемо із простої версії відпочинку, яка підійде тим людям, які просто хочуть відпочити від метушні, погуляти на свіжому повітрі, або провести час із сім’єю та дітьми. Відпустку без екстриму, але з Карпатським колоритом можна провести в селі Славське. Усіх, хто приїхав у Славське на відпочинок, чекає не тільки бездоганна природа, але і розвинена інфраструктура. Ось наприклад, якщо ви зупинитеся у готелі «Слов’янка», який розташований прямо у підніжжя гори, на території комплексу вас будуть чекати:

  • розкішна баня;
  • великий басейн під відкритим небом з кришталевою водою;
  • ресторан смачної традиційної кухні;
  • навіть конференц-зала для ділових переговорів, якщо ви не можете надовго покинуту свою роботу.

Відпочинок у Славському – ідеальний баланс між комфортом та чистою природою. Вже за дверима готелю починаються справжні Карпати, з якими можна ближче познайомитися на численних екскурсіях.

Середній рівень – підйом на Говерлу

Якщо ви хочете спробувати не тільки легкі розваги та екскурсії по не високим горам, радимо здійснити підйом на найвищу вершину Українських Карпат – Говерлу. Туристичний сезон починається тут з травня і продовжується до жовтня. Висота гори 2061 метр, але для підйому на вершину доведеться пройти близько 10 км.

Підйом можна розпочати з різних сторін:

  • з півночі, з бази «Заросляк». Це найпопулярніший маршрут, тому що саме з цієї бази стартує більшість екскурсій з Івано-Франківська, Надвірної, Яремче, Татаріва. База розташована на висоті 1330 метрів, тому до вершини залишається трохи більше 700 метрів;
  • із заходу, від села Лазещина, доїхати до якого можна на маршрутному автобусі із Івано-Франківська або Коломиї. Маршрут підйому тут складає приблизно 16 км, а подолати доведеться висоту 1350 метрів.

Підйом на Говерлу – досить важкий маршрут, тому треба мати добру фізичну форму, та бути готовим до любої зміни погоди. Із собою треба мати дощовик, гарне взуття та рюкзак із денними запасами їжі.

Складний рівень – кількаденний похід

Найвитриваліші зможуть організувати для себе в Карпатах справжню подорож. Для цього вже знадобляться палатки, добрий запас провізії та гарний настрій для близького знайомства з природою Карпат.

Найпопулярніші багатоденні маршрути починаються від:

  • турбази «Заросляк» – підкорення вершин Говерла та Петрос за 3 дні. Маршрут для початківців, які хочуть випробувати свої сили та міцність.
  • с. Зелене, де стартує п’ятиденний похід по Чорногірському хребту найвищими вершинами Карпат. За цей час вдасться підкорити більше 10 гір;
  • с. Ділове – п’ятиденний перехід по хребту Мармарош. Ця ділянка Карпат дуже незвична, бо тут існують виходи скельної породи, які дуже нагадують пейзажі Альп.

Якщо ви бажаєте провести свою відпуску не засмагаючи на пляжі, а з користю для організму – вирушайте до Карпат. Тут кожен знайде для себе підходящий відпочинок.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат