Як вибрати офісний папір

09.07.2019 13:51 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Правильний вибір офісного паперу є дуже важливим. Папір повинен відрізнятися високою якістю друку. Отже, папір має відповідати деяким нормам. Якщо буде придбана офисная бумага оптом, необхідно враховувати її відмінності.

Для роботи в офісі рекомендується папір щільністю 80-95 грам на кожний квадратний метр. Жорсткий та м’який варіант не підходить, тому що вони не сумісні з сучасною офісною технікою.

Оптимальна вологість складає 5,3%. Збільшення вологості приводить до зниження механічної міцності листа. Папір не буде витримувати швидкого друку. Отже, появляється риск того, що він порветься.

Папір завжди має мікрорельєф. Оптимальний показник – 150-200. На гладкому папері можна помітити штрихи, точки та найтонші лінії. Шорсткий папір може рватися.

Листи повинні відрізнятися термостійкістю. Це пов’язано з тим, що у лазерних принтерах часто використовуються нагрівальні елементи. Не термостійкі листи можуть деформуватися.

Білизна повинна бути 95-98%. Цей показник забезпечується додаванням оптичних відбілювачів, синіх и фіолетових барвників.

Найбільш якісна продукція відмічається класом А, В, але вона пропонується по збільщеної вартості. Економічний варіант відмічається літерою С.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат