Захист майна та прав позичальників від кредиторів юридичною компанією “ПІК”

24.11.2018 23:39 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Юридична компанія “ПІК” була створена на базі товариства боржників банків. Валютні та економічні кризи 2008 і, особливо, 2014 року, дуже сильно вплинули на платоспроможність українських позичальників. Істотна частина великих кредитів, таких, як іпотечні та на придбання автомобільного транспорту, була номінована в іноземній валюті. Трикратне зниження курсу гривні і одночасне зменшення доходів призвели до того, що боржники перестали платити за кредитами.

Банки побажали перекласти весь тягар економічних проблем на плечі позичальників і почали діяти за стандартною схемою:

  • Нарахування штрафів і пені на заборгованість. Ці нарахування серйозно збільшують суму боргу і часто вбивають надію позичальника розплатитися.
  • Надання психологічного тиску на позичальників.
  • Продаж кредитної заборгованості. Викуп кредитної заборгованості здійснюють колекторські фірми, які часто діють на межі законності і навіть за її межами, прагнучи якомога швидше отримати гроші з позичальника.
  • Отримання судового рішення про стягнення боргу примусово, і виконання його за допомогою судових виконавців. Позичальником слід знати, що стягнення за таким рішенням може бути звернено на будь-яке майно, незалежно від того, чи було воно заставою за кредитом.

Саме захист від банків та колекторів і став причиною створення товариства боржників банків. Юристи цього товариства отримали конкретний досвід відстоювання своїх інтересів перед кредиторами і закриття кредитів, на умови яких згодні обидві сторони. Банки мають великі портфелі проблемної заборгованості, ризикують ліцензією і не можуть отримувати допомогу НБУ. Тому, проблемна заборгованість продається колекторським чи факторинговим компаніям зі знижкою. Знижка, іноді, може доходити до 80% суми боргу. При цьому продати борг самому позичальнику, банки не можуть, такі угоди неминуче ведуть до підозри у корупції, так як, кредитна установа позичає одну суму, а отримує меншу. Законодавство вимагає, щоб одержувачем доходів, в цьому випадку, була третя сторона. Банк який працює, може продати право вимоги, тільки іншій фінустанові.

Юристи компанії “ПІК”, збагнувши суть ваших проблем з кредиторами, запропонують шляхи їх вирішення. При необхідності компанія стане посередником щодо викупу прав вимоги по вашому кредиту.

Адреса компанії: м. Київ пер. Ковальський 19. Телефони: +38 (095) 150 0501; +38 (097) 050 0501.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат