Сяюча посмішка на роки: зубні коронки

05.09.2018 14:52 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Далеко не кожна людина задоволена виглядом своїх зубів. Особливо прикро їх втрачати. Тоді на допомогу приходить один з видів реставрації – встановлення коронок. Вони замасковують недоліки посмішки, додаючи їй естетичності.

Коли варто встановити коронку

Для установки коронок, як і для будь-якої іншої процедури, є показання. Це:

— руйнування зубів карієсом;
— травматичне руйнування зубів, при якому збереглись здорові корені;
— естетичні недоліки: зколи, потемніння зубів;
— парадонтит – розхитування зубів.

Найчастіше пацієнтів хвилює, чи боляче ставити коронку. Неприємний лише процес підготовки до протезування. Стоматолог буде свердлити зуби, аби отримати доступ до каналів для їх очищення та пломбування. Так як це завдає болю, лікар використовує засоби анестезії. У «Клініці доброго стоматолога» працюють професіонали своєї справи. Детальніше з їхньою роботою можна ознайомитись тут http://www.kds.ua/services/koronki/.

Сучасні препарати повністю позбавляють від болю. Їхньої трьохгодинної дії достатньо для того, аби закінчити підготовку до встановлення коронки. Сам процес не викликає дискомфорту, адже протез кріпиться на депульповані зуби без нервових закінчень.

Етапи проведення процедури

Під час першого візиту до стоматолога проводиться огляд ротової порожнини, якщо необхідно, назначається додаткова діагностика. На її основі лікар складає план відновлення естетики зубів, узгоджує її з пацієнтом. Він мусить не лише встановити протез, але й позбавити людину проблем з карієсом, пульпітом, запломбувати канали та зробити санацію ротової порожнини. Далі обирається вид коронки, визначається приблизна вартість лікування.

Інколи коронки ставлять на живі зуби. Вони в меншій мірі підлягають процесу руйнування, що продовжує термін дії протезів. Лікар препарує зуб, бормашиною виточуючи ідеальну форму для установки коронки. Процедура досить болюча, якщо обробляються живі зуби. У таких випадках застосовують місцеву анестезію.

В залежності від різновиду коронкового протезу, стоматолог видаляє до 2,5 мл дентину. Протези з кераміки та металокераміки потребують максимальної обточки, литі коронки – мінімальної.

З препарованих зубів знімається зліпок. Він необхідний, щоб виготовити точну копію зубів пацієнта з гіпсу. По цьому зразку буде зроблена постійна конструкція. Матеріал, з якого вона буде виготовлена, підбирає пацієнт в залежності від вподобань на фінансових можливостей.

Керамічні та металокерамічні коронки роблять довгий час. На цей термін пацієнту встановлюють тимчасові коронки з пластику. Вони захищають зуби та відновлюють красу посмішки. Після тимчасової примірки коронки її фіксують на постійний цемент. Термін служби коронки – від 10 до 20 років.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат