Відстеження рівня тиску допомагає уникнути багатьох проблем

08.08.2018 12:17 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Підвищений тиск - це величезна проблема для великої кількості людей по всьому світу. Виникає така неприємність з багатьох причин, і навіть найменшого зволікання в лікуванні недуги може бути досить, щоб погіршити ситуацію і ще серйозніше підкосити своє здоров'я. Найчастіше це спостерігається у людей в зрілому і літньому віці, але останнім часом нерідко зустрічається і серед молоді досить юного віку.

Які основні причини підвищеного тиску? Медики вказують на наступне:

  • Проблеми з тонусом судин. Щоб перевірити стан цієї частини тіла, необхідно здати ряд аналізів крові і проконсультуватися у лікаря. Якщо проблема тільки в судинах, то це ще не найгірший варіант розвитку подій, який виправляється за допомогою відповідних препаратів;
  • Гормональні збої. Можуть спостерігатися в силу різних причин: прийому небезпечних препаратів, збоїв у виробленні гормонів, зокрема альдостерону, низький вміст кальцію та інших найважливіших мікроелементів в організмі;
  • Тиск може бути наслідком вживання кави, алкоголю та інших напоїв, які мають яскраво виражену збудливу дію;
  • Приховані хвороби також можуть стати тим фактором, який періодично викликає проблеми з тиском. Також негативний ефект може надавати і погана, неякісна їжа.
  • Щоб не дати недузі застати себе зненацька, важливо мати під рукою таке пристосування для вимірювання тиску, як тонометр, великий вибір яких можна побачити тут https://www.medtechnika.com.ua/tonometers/. За допомогою цього пристрою людина без сторонньої допомоги легко впізнає поточний рівень тиску, і в разі необхідності здійснить заходи щодо її нормалізації.

    Які бувають тонометри

    Якщо людина стикається з необхідністю придбати тонометр вперше, то йому перед покупкою варто розібратися, які є варіанти цього виробу і чим вони відрізняються. Ринок пропонує велику кількість тонометрів на будь-який смак і гаманець, але в загальних рисах всі вони можуть бути поділені на наступні варіанти:

  • Механічний тонометр. Найбільш відомий більшості людей апарат, який складається з фонендоскопа, манжети для руки і груші для накачування тиску в манжеті. Щоб отримувати з такого приладу точні дані, їм необхідно навчитися правильно користуватися;
  • Напівавтоматичний варіант тонометра має спеціальне електронне табло, на якому відображаються результати вимірювань. За своєю вартістю він досить привабливий, дозволяє міряти не тільки тиск, а й пульс. По суті, це спрощена в експлуатації версія попереднього варіанту;
  • Автоматичний електронний тонометр. Найдорожчий, але в той же час і зручний прилад, який всі процеси нагнітання повітря і зняття показників робить в повністю автоматичному режимі. Багато сучасних моделей мають вбудовану пам'ять, за допомогою якої можна ознайомитись з результатами минулих вимірів і порівняти їх з поточними.
  • Жартувати з тиском не можна - нерідко буває, що вчасно не збитий високий тиск призводить до серйозних неприємностей для хворого. Саме тому не варто дивитися на ціну тонометрів, а просто купити собі або своїй близькій людині цей прилад і убезпечитися від зайвих несподіваних неприємностей.

    На яку суму варто розраховувати при покупці тонометра? Приблизно 400-900 гривень, в залежності від типу пристрою і його особливостей. Хороший автоматичний варіант буде коштувати 800-900 гривень і з ним легко впорається абсолютно будь-яка людина.

    Не грайте зі здоров'ям! Якщо проблеми з тиском періодично змушують людину відчувати себе погано, то у нього завжди під рукою повинен бути власний тонометр і необхідні медикаменти. Також дуже важливо пам'ятати про те, що здоров'я харчування, хороший сон, відсутність стресу і шкідливих звичок значно допомагають у боротьбі з тиском.

    Коментарі :


    Додати коментар

     

     

     

    Погода

    Оголошення

    Архів новин

    Влада

    Чи влаштовує вас влада в Україні?


    Влаштовує
    Не влаштовує
    Мені однаково


    Голосувати/результат