Як побудувати погріб



Якщо ви вирішили самостійно побудувати погріб, вам необхідно крім навиків і інструментів, мати під рукою різноманітні будівельні матеріали. Замовляйте відсів у Івано-Франківську по найкращим цінам на сайті https://ifbud.if.ua/vidsiv, а також інші необхідні елементи для будівництва. Все необхідне з доставкою по Україні можна замовити у нас в компанії і отримати широку консультацію щодо вибору будівельних матеріалів і їх застосування.

Етапи, як побудувати погріб

Коли побудовано фундамент, наступним етапом є будівництво та укріплення стін, а також їх обробка.

Стіни і підлога

Кожні 80 см стіни зміцнюються спеціальними стовпами, щоб тиск землі не руйнував їх. Коли вони будуть готові, потрібно покрити їх тонким шаром бетону і спеціальним захисним препаратом. Наступним ізоляційним шаром стане пінополістирол (5 см) та фольга для теплоізоляції фундаменту майбутнього погрібу.

Після будівництва стін на дні закладають конструкційну фольгу.

Стеля

Щоб зробити її більш міцною, спочатку облаштовують дерев'яну конструкцію. На такому каркасі закладають цеглини, з кожним четвертим розміщують подовжній дріт з прикріпленими гаками. Їхнім завданням є з'єднання цегли з бетоном. Далі закріплюють наливну стелю смолою і облаштовують теплоізоляційний шар - полістирол товщиною 3 см.

Обробка

Якщо погріб знаходиться на відкритому повітрі, де сильно світить сонце, потрібно додатково зробити шар, який збереже температуру всередині. Рекомендовано покласти товсту фольгу на фундаменти зверху, направляючи її вниз донизу. Таке розташування допомагає утримувати 30-сантиметровий шар грунту і захищає його від важких рухів під час дощу.

Гарною ідеєю є також посадити дерево, яке б впоралось з екстремальними умовами. Коли рослини коріняться, вони стають природним захистом від зсувів грунту.

Витрати

Якщо ви самі побудували погріб і самостійно підбирали всі необхідні матеріали, витрати будуть меншими. Незважаючи на понесені витрати, це хороші інвестиції в майбутнє, особливо якщо ви проживаєте у сільській місцевості і маєте щороку значні запаси.

Самостійне будування погрібу є вкрай важливим для облаштування ділянки приватного будинку. Якщо ви маєте навіть мінімальні знання з будівництва, можна знайти в інтернеті всі необхідні посібники для того, щоб провести роботу якісно. А потрібні для даного процесу будівельні матеріали можна купити у нас в компанії за найнижчими цінами у регіоні, з доставкою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат