Монтаж димоходу



Димар – це важлива частина будь-якого сучасного будинку, обладнаного піччю, каміном, або котлом. Така конструкція відіграє не менш важливу роль, ніж саме джерело опалення, адже за допомогою димаря з приміщення відводиться дим. Правильне відведення диму впливає на ефективність обігріву приміщень, розумне використання ресурсів та навіть відведення шкідливих речовин, які виділяються при згоранні паливних ресурсів.

Для ідеального функціонування димохідної системи необхідно правильно підібрати тип димоходу. Вони бувають різні: цегляні, керамічні, з шамотних труб, з нержавіючої, або оцинкованої сталі, а зовсім недавно на ринку з’явились скляні. Та не менш важливим є і сам процес установки. Існують два способи розміщення димохідної системи.

Перший варіант розміщення - внутрішнє

При такому типі вертикальні частини розміщуються всередині споруди. Димохідні труби в такому випадку розміщуються біля внутрішніх стін, і виводять їх назовні через крівлю з допомогою відповідних патрубків.

Другий варіант розміщення - зовнішнє

При зовнішньому вертикальні частини розміщуються з зовнішньої частини споруди з боковим виводом через стіну (за умови утеплення зовнішньої частини).

Нюанси монтажу металевих димарів

Монтаж традиційного димаря відбувається знизу вверх, тобто починати необхідно від джерела обігріву.

Кожна внутрішня труба чергового елемента повинна входити всередину попереднього елемента. Це необхідно для того, щоб конденсат залишався всередині труб.

Місця стику можуть заповнюватися герметиками. В залежності від конструкції і конкретної марки виробника це можуть бути різні ущільнювачі (бажано з робочою температурою від 1000 градусів).

Місця стикування труб з відводами та трійниками повинні бути скріплені хомутами.

Димарі для печі не повинні мати горизонтальних частин більших за 1 метр.

При зовнішньому розміщенні вертикальні частини кріпляться до стін кронштейнами.

Будь-який димар це пожежонебезпечний і складний агрегат, тому велику увагу слід приділяти безпечності димаря!

• Димові труби не мають стикатися з електричною проводкою або іншими комунікаційними елементами.

• При проході через стіну необхідно використовувати спеціальні патрубки.

• Труби насаджуються одна на одну на глибину посадки, яка повинна бути не менше половини діаметра труби.

Для відповідності димаря всім необхідним параметрам та пожежним нормам краще звернутись за допомогою до спеціалістів компанії "Ваш Комин", які допоможуть Вам підготувати проект димаря, що відповідатиме всім Вашим побажанням і розрахувати необхідну кількість матеріалів і вартість роботи, а також проведуть монтаж димоходу в Ужгороді та по Закарпатській області. Підкажуть як правильно доглядати за встановленим опалювальним приладом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат