Як боротися з пітливістю без дезодорантів



На жаль, поки ще реальністю нашого часу є масове «підсадження» людей на ЗМІ і рекламу зокрема. Нам методично і неухильно вселяють, що без усього того, що рекламується, ми просто не в змозі вижити. І тільки розкривши очі можна по-справжньому зрозуміти, що зовсім немає тут турботи про наше здоров'я, а інтереси людей, що витрачають настільки великі кошти на створення реклами, лежать в зовсім іншій площині, розповідає сайт https://healthday.in.ua/ про корисні поради на кожен день.

Сьогодні хочемо поговорити про антиперспіранти та дезодоранти. З'ясуємо, що насправді відбувається в нашому організмі, коли ми блокуємо піт, до чого в підсумку це може призвести, і як боротися з пітливістю без дезодорантів і антиперспірантів зберігши при цьому естетичність.

Як боротися з пітливістю без дезодорантів

Шкода дезодорантів і антиперспірантів

Антиперспіранти покликані блокувати потовиділення як таке. Тобто повністю перекривається чи не найвагоміший спосіб очищення організму, покликаний виводити накопичені шлаки і токсини. Півбіди, якби всі ми жили в екологічно чистих місцях, пили кришталеву воду і харчувалися тільки чистою рослинною їжею, на ділі ж все йде поки по-іншому.

Поява і страхітливий зростання такої підступної хвороби як рак грудей якраз і пов'язують з поголовним використанням жінками антиперспірантів. Механіка тут проста. У антиперспіранти поряд з іншими зовсім не корисними хімічними сполуками міститься алюміній. Алюміній, в свою чергу, винен у вельми недружньому впливі на людський організм, а його, до речі, містить ще й вельми великий відсоток декоративної косметики - від кремів до помади. Шкіра пахв особливо після гоління дуже легко поглинає алюміній і парабени, які також входять до складу дезодоранту. Але тільки ці підставні «гормони» здатні завдати організму колосальної шкоди. А далі відбувається ось що.

Парабени мають властивість швидко накопичуватися до страхітливих концентрацій, а вкупі з алюмінієм, імітуючи дію гормону естрогену, сприяють злоякісній трансформації тканин молочних залоз. Приплюсуйте до цього здатність алюмінію знижувати імунітет і руйнувати справжній естроген в організмі, і ви отримаєте повний спектр можливих наслідків бездумної боротьби з потом і відчайдушного довіри рекламі: від ранніх зморшок, водного дисбалансу і частої захворюваності на ГРВІ до порушення серцево-судинного ритму, алергії і депресивних настроїв.

Як боротися з пітливістю без дезодорантів і антиперспірантів

А що ж робити без дезодорантів і антиперспірантів? - з докором запитаєте Ви. Кому охота обливатися потом і змушувати шарахатися від себе оточуючих ?! Насправді на безкрайніх просторах інтернету, в екологічних спільнотах приведено важке кількість способів, що дозволяють забути про проблему поту і запаху.

Люди, які відмовляються від рекламних «вливань», котрі дбають про природу, екологію і про себе як про частину всього цього, вже давно вирішили для себе цю проблему. У цій же статті хочу навести для прикладу кілька дієвих способів, що дозволяють впоратися з надмірною пітливістю і неприємним запахом.

Ванни з добавками

Досить ефективні не тільки душ двічі на день, а й ванни з добавками з певних інгредієнтів:

  • Ванна зі столовим оцтом. 200 гр. 6% оцту на ванну.
  • Ванна з настоєм трав. Взяти в рівних частинах звіробій, дубову кору, м'яту, чебрець і материнку. 2 столової ложки отриманої суміші залити літром холодної води, довести до кипіння, зняти з вогню і в термосі наполягати 1,5 години. Додати в ванну, попередньо процідивши.
  • Ванна з питною содою. На ванну 3 столові ложки.

Сода

Взагалі сода зокрема відмінно зарекомендувала себе як старанний борець з бактеріями, які як раз і викликають неприємний запах. Пів чайної ложки соди, розведеної в невеликій кількості води достатньо, щоб нейтралізувати бактерії протягом дня. Просто протріть пахви цією сумішшю.

Розчин саліцилової кислоти

Ще одним засобом, надовго захищає від запаху, є спиртовий розчин саліцилової кислоти. У чистому вигляді її застосовувати все ж не варто, тому що спирт дуже сушить шкіру, але можна протирати їй пахви розбавивши на третину водою. Або зробити ще краще - тиждень настояти на свіжозірваних пелюстках троянд, щодня збовтуючи.

Кам'яна сіль

Ще один борець з бактеріями - кам'яна сіль. Її часто використовують в складі натуральних дезодорантів через її здатності нейтралізувати запах на цілий день.

Ефірні масла

Ефірні масла теж цілком здатні замінити собою дезодорант і відбити неприємний запах. Для того, щоб виготовити спрей, потрібно до вже улюбленого Вами ефірному маслу додати невелику кількість спирту для того, щоб стабілізувати склад. Далі просто перелити отримане в чистий флакон-дозатор і користуватися.

Щоб отримати твердий дезодорант, ефірні масла змішують з какао-маслом і натуральним бджолиним воском, які пом'якшують шкіру. Детальні рецепти самостійного виготовлення екологічних дезодорантів можна легко відшукати на просторах інтернету або замовити в еко-магазинах. Однак варто пам'ятати, що ефірні масла повинні бути натуральними, а не синтетичними і те, що еко-продукція завжди має обмежений термін придатності.

Рідкий трав'яний дезодорант

У висновку хочу розповісти, як приготувати рідкий трав'яний дезодорант, застосовуючи який Ви зможете не побоюватися за своє здоров'я і ефективно контролювати надмірну пітливість і запах.

Нам буде потрібно

  • 100 мл. кип'яченої води. Якщо в наявності є вода дистильована, то це ще краще.
  • 100 мл. яблучного оцту без синтетичних добавок і ароматизаторів (буває і таке на просторах супермаркетів)
  • 3 столові ложки сушених пелюсток троянд або пелюсток будь-яких кольорів. Можна взяти той же набір трав, який вказаний вище в рецепті для ванн (звіробій, дубова кора, м'ята, чебрець, материнка)
  • Рожева вода 85 мл.

Для початку розігріваємо разом воду з оцтом до гарячого стану, а потім заливаємо підготовлені пелюстки / трави. Слід відстояти отриманий настій в теплі 15-20 хвилин, ретельно укутавши. Далі настій процідити, додати рожеву воду і перелити в скляну чисту пляшку. Залишивши настоюватися ще два-три дні. Можна застосовувати, наносячи на пахви. Слід періодично міняти склад трав, щоб не дати хитрим бактеріям виробити до нього імунітет)))

Ще слід пам'ятати, що вегетаріанці і люди, які харчуються виключно сирою рослинною їжею все поголовно стверджують, що проблема поту і неприємного запаху пішла повністю зі зміною їх харчування. Тому, якщо сильний неприємний запах так докучає Вам і оточуючим, можливо, варто задуматися про зміну раціону і переході на більш здорову їжу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат