Що таке консалтингові послуги та їх використання у сфері ІT

03.05.2018 18:57 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



В умовах зростаючої конкуренції навіть сильні й розвинуті компанії відчувають труднощі у правильній організації своєї праці та у підвищенні ефективності своєї діяльності. Допомогти як розвинутим підприємствам, так і новачкам у бізнесі, можуть професіонали у сфері консалтингу. Іншими словами, консалтингові послуги - це допомога, котра надається зовнішніми консультантами, для вирішення тієї чи іншої проблеми підприємства. Питання, котрі можна вирішити за допомогою консалтингу можуть бути різноманітними. Іноді це може бути цілий комплекс задач, а іноді послуги надаються лише у вузькій області.

Одним із багатьох напрямків консалтингу є консалтингові послуги у сфері ІТ. ІТ-консалтинг - це комплекс послуг, що пов'язаний із підтримкою бізнес процесів у сфері інформаційних технологій. За допомогою цього виду консалтингу можна визначити ефективність використання ІТ сфери підприємства для її подальшого покращення.

Види консалтингових послуг в ІТ сфері

Для більш чіткого розуміння видів послуг у сфері ІТ, деякі консалтингові фірми використовують на практиці наступну класифікацію консалтингових послуг:

1. Стратегічний ІТ-консалтинг - спрямований на розробку рекомендацій і рішень, що підвищують ефективність застосування ІТ в інтересах основного бізнесу підприємця чи організації. Тобто, відповідає на питання: "Що робити?". Наприклад: "формування ІТ-стратегії", "концепція ІТ-проекту";

2. Інтеграційний ІТ-консалтинг - полягає у підготовці проектів впровадження інтеграційних платформ і архітектур. Наприклад: "план переходу на SOA", "концепція створення єдиного аналітичного сховища корпоративної інформації".

3. Проектний ІТ-консалтинг - полягає у підготовці проектів розробки й впровадження конкретних програмних продуктів. Наприклад: "підвищення ефективності взаємовідносин із клієнтами шляхом використання Microsoft CRM";

4. Технічний ІТ-консалтинг - допомагає оцінити технічне ІТ-обладнання підприємства та дає рекомендації по забезпеченню необхідного рівня надійності й продуктивності.

5. Операційний ІТ-консалтинг - охоплює область оптимізації внутрішніх процесів і питань ефективної роботи ІТ-служби.

Отже, отримання консультаційних послуг у сфері ІТ надає багато переваг. Постійне вдосконалення інформаційних технологій призводить до того, що компанії змінюють комп'ютерну техніку та програмне забезпечення. Консалтингові послуги дозволяють скоротити строки проведення переоснащення та знижують витрати. Персонал замовника зможе швидко навчитись працювати на новому обладнанні та з сучасними програмами оскільки консалтингові фірми мають можливість навчити персонал одночасно із проведенням своїх робіт.

Своєчасно проведений ІТ-консалтинг позитивно вплине на ефективність роботи всього підприємства та допоможе скоординувати його роботу у вірному напрямку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат