Обираємо хостинг в Україні: переваги VDS



Останнім часом в Україні серед підприємців популярні три види хостингу: віртуальний хостинг, VDS і виділений (dedicated) сервер. Кожен вид хостингу має як переваги, так і недоліки в рамках конкретного проекту. Та в той же час вибір власників малого та середнього бізнесу найчастіше зупиняється саме на VDS (з англ. Virtual Dedicated Server - віртуальний виділений сервер). Чим же такий хороший VDSі в чому його особливості? Чи підійде такий хостинг для вашого онлайн-проекту?

По суті, VDS багатьом нагадує виділений сервер - у кожного користувача є свій обсяг пам'яті, а також можливість встановлювати необхідну ОС і софт. Варто відзначити, що фізично такий сервер знаходиться на одній «машині» з іншими такими ж віртуальними серверами. Але про це навряд чи варто турбуватися - завдяки технології віртуалізації всі сервери повністю незалежні один від одного, і сторонні сайти жодним чином не вплинуть на продуктивність вашого веб-ресурсу.

Якщо ви думаєте, що в майбутньому вашому проекту може знадобитися окремий сервер, але поки не готові його орендувати, сміливо робіть вибір на користь VDS. Так ви заощадите чимало коштів і заодно вирішите організаційні питання (зокрема, хто буде займатися адмініструванням сервера).

Переваги VDS

1. Надійність. Як уже згадувалося, продуктивність вашого віртуального сервера не залежить від стану серверів, на яких розташовані інші сайти. Навіть якщо «сусіди» використовуватимуть заборонені скрипти або залучають занадто багато трафіку, вашого сайту це не торкнеться.

2. Адміністрування. На VDS ви можете встановити будь-яку необхідну ОС або програми. Ви зможете працювати з настройками системи та комплектуючими, а також з файловою системою сервера. Одним словом, ви зможете зробити все так, як потрібно саме для вашого сайту.

3. Ціна. VDS обійдеться вам дорожче, ніж віртуальний хостинг, але дешевше, ніж dedicated сервер. Таким чином, ви зможете користуватися практично всіма перевагами виділеного сервера і при цьому заощадити.

4. Масштабованість. Ви самі вибираєте, скільки ресурсів вам потрібно на конкретному етапі розвитку проекту. Можна почати з мінімальної кількості ресурсів і збільшувати їх в міру необхідності, щоб не переплачувати за те, що вам не потрібно.

VDS - ідеальне рішення для проектів, яким потрібні особливі настройки сервера і незвичайний софт. Також варто придивитися до віртуального виділеного сервера, якщо ваш сайт раніше був розміщений на shared-хостингу, але став вимагати більше ресурсів і продуктивності.

ТЕГИ : ..

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат