Як не потрапити у пастку, влаштовуючись на роботу за кордоном



Як не потрапити у пастку, влаштовуючись на роботу за кордоном

На сьогодні, працевлаштування за кордоном приваблює багату кількість українців, тому сотні та навіть тисячі найманців серйозно розглядають можливості виїзду за кордон для заробітку. Причин тому дуже багато – країни Європи та Азії надають набагато кращі умови роботи та життя, заробітна платня за кордоном значно вища на тих же посадах, що і в Україні. До того ж, частіше за все, роботодавець оформлює цілком офіційний договір, надаючи реальні шанси для подальшого життя та отримання громадянства. Тому легальна робота за кордоном надає багато переваг порівняно з отриманням такої ж посади в Україні, чим і пояснюється такий поширений інтерес до закордонних пропозицій найняття працівників.

Картинки по запросу агентства по поиску работы за границей

Проте, для багатьох українців, робота за кордоном, легально чи нелегально, перетворюється на пастку. Втрата документів, недобросовісність роботодавця, трудове рабство – це лише деякі з ризиків та проблем, з якими можна зіштовхнутися, шукаючи гарну пропозицію офіційної роботи за кордоном.

Як вберегти себе від трудового рабства?

Нажаль, трудове рабство – це не просто страшна казочка для тих, кого рідні або знайомі намагаються утримати від пошуку роботи за кордоном. Є багато підтверджених історій людей, що застрягли у іноземних країнах у сексуальному або трудовому рабстві, і трапилось це тому, що вони не намагалися прийняти заходів безпеки ще до того, як відправились до найкращих місць з найкращими надіями. На 2017 рік, відомо про більш ніж 80 випадків трудового рабства в іноземних країнах, і обіцянки роботи за кордоном для жінок легально дуже часто перетворюються на сексуальне рабство; лише небагатьом українцям вдалося повернутися додому. Ось декілька порад, як вберегтися від таких ризиків заздалегідь, проявивши достатньо здорового глузду та уважності:

  • Користуватися лише легальними програмами зі спрощеного працевлаштування за кордоном. На сьогодні існує багата кількість таких програм та ініціатив, та база вакансій, наприклад, працевлаштування на сервісні посади в курортних зонах Єгипту, Тунісу та Туреччини постійно оновлюється. Бажаєте працювати в Європі? Без проблем! Влаштовуйтесь на офіційну роботу в Польщі через офіційні компанії з відмінною репутацією.

  • Ніколи не віддавати свої особисті документи компанії-посереднику, особливо паспорт! Навіть якщо працівники фірми запевняють вас, що документи будуть повернені одразу ж після прибуття на місце роботи, не погоджуйтесь на такі схеми – вірогідність пастки дуже висока. Ніхто не має потребувати від вас надання особистого документа для наймання на роботу, особливо європейські роботодавці.

  • Якщо ви вже знайшли фірму для оформлення на роботу за кордоном - перевірити всі документи, що вона оформлює та ви підписуєте. Вони повинні пройти нотаріальне завірення ті відповідати міжнародним вимогам до трудової та візової документації, маючи оригінальні («мокрі») печатки. Копії також треба нотаріально завірити.

  • Вивчити всі нюанси роботи за кордоном заздалегідь, ще до того, як підписали договір з найму. Причина в тому, що зарплатня іноземців, що працюють за кордоном, також підлягає оподаткуванню, і сума сплати може вас дуже неприємно вразити. Тому обирайте країни з системою та обсягом оподаткування, який ви вважаєте прийнятним, та шукайте роботу з такою заробітною платою, щоб вам вистачало і на виплату податків, і на пристойне життя.

Це лише декілька порад з довгого списку ризиків та їх уникнення – пам’ятайте, що робота за кордоном, якою б привабливою вона не виглядала, все ж пов’язана з переїздом до незнайомих місць, де ви будете беззахисні у багатьох ситуаціях. Тому треба вивчити всі нюанси до того, як прийняти рішення з переїзду. А для тих, хто взагалі не має уяви про те, як виїхати за кордон на роботу, першочерговий пункт – це пошук безпечного посередника.

Хто допоможе шукати роботу безпечно?

Картинки по запросу агентства по поиску работы за границей

Існує дуже багато способів для безпечного пошуку роботі за кордоном, але треба постійно вивчати нові правила та поради спеціалістів. Крім того, на сьогодні в Україні функціонує величезна кількість компаній-посередників, що допомагають знайти роботу, оформити всі необхідні документи, та отримати заповітну посаду за кордоном. Що надає агенція з працевлаштування? Це, перш за все:

  • Економія сил та часу. Лише за декілька місяців, ви зможете обрати країну для переїзду, оформити всі документи та переїхати на постійну або тимчасову роботу за кордон.

  • Компетентна юридична підтримка. Менеджери такої агенції мають достатньо досвіду та інформації, щоб порадити вам найкращі опції та допомогти з підбором країни та вакансій.

  • Допомога з резюме та професійним портфоліо, підготовка до співбесіди з роботодавцем. Компетентний підхід та знання в галузі працевлаштування можуть бути безцінними, особливо для тих, хто робить це вперше.

Крім цього, такі компанії часто допомагають клієнтам в оформленні візи та підписанні трудового договору. Звісно, такі послуги коштують певну суму грошей, але якщо ви твердо вирішили переїжджати та шукати кращої долі за кордоном, та хочете оформити це правильно та безпечно – такий варіант найкращий. Але все ж таки і серед компаній-помічників є шахраї, тому знайти відповідального та чесного партнера також не просто.

Бережіть себе від всіх можливих ризиків – не довіряйте посередникам на слово!

Картинки по запросу агентства по поиску работы за границей

Сліпа довіра може бути доречною з друзями або коханими, але їй немає місця у пошуку роботи за кордоном. Всі шахраї будуть розповідати казки про те, що робота легальна, будуть обіцяти вам величезний прибуток та райське життя – це їх заробіток, тому вони зроблять все, щоб ввести вас в оману. Не довіряйте цим розповідям, якщо вони не підкріплені жодними доказами – від цього залежить ваша безпека у незнайомій країні, тому будьте обачними у наступних випадках:

  1. Не довіряйте об’явам в Інтернеті та на під’їздах, більшість обіцянок в них – шахрайство. На світі існує багато злочинців, тому гарантії безкоштовного оформлення візи, висока зарплатня, проїзду в іншу країну, та забезпечення житлом та харчуванням мають насторожити будь-кого.

  2. Не довіряйте обіцянкам швидкого та безпроблемного працевлаштування за кордоном – цей процес не такий безхмарний, як вам би хотілося. Навіть для спеціалістів вузького профілю та найманців з дуже привабливою освітою та кваліфікацією, процес може зайняти місяці та потребувати значних інвестицій часу та коштів.

  3. Збирайте якомога більше інформації про компанію-посередника, яка допомагає вам працевлаштуватися. Фірма повинна мати уставні документи, відповідні ліцензії, дозволи, та мати офіційний юридичний статус.

Картинки по запросу агентства по поиску работы за границей

Перевіривши все ретельно, ви зможете підвищити шанси на безпечне, легальне працевлаштування, що гарантує вам нормальні умови праці та кар’єрні перспективи. Обирайте тільки перевірені компанії з відмінною репутацією, надайте цим ризикам достатньо уваги – це збереже вам нервів, часу та грошей згодом.



ТЕГИ : ..

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат