Скандал вибухнув: Саакашвілі показав на схемі як Яценюк обкрадає Україну (ДОПОВНЕНО)

admin 07.12.2015 12:19 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Тепер або піде Яценюк, або Саакашвілі – третього варіанту мабуть немає. На антикорупційному форумі в Одесі Михайло Саакашвілі показав на схемі, як працює корупція у найвищих ешелонах влади.

Знімок корупційної схеми з презентації Саакашвілі опублікувала в Facebook виконавчий директор Центру протидії корупції Дар’я Каленюк, зазначають Патріоти України.

“Саакашвілі представив схему корупції в Україні. 5 млрд доларів витрачається щорічно на держзакупівлі, за даними Міхо”, – написала вона.

У свою чергу журналіст Дмитро Гнап здивувався, чому на схемі Саакашвілі відсутні нардеп Ігор Кононенко і російський бізнесмен Костянтин Григоришин.

За версією Саакашвілі, контролює корупціонерів прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Також на схемі присутні бізнесмени Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Дмитро Фірташ та Андрій Іванчук.

Патріоти України
http://www.readmore.com.ua/2015/12/06

+++++++++++

Гройсман відреагував на заяви Саакашвілі

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає за необхідне детально перевірити інформацію, оприлюднену губернатором Михайлом Саакашвілі, щодо корупції серед українських чиновників

Про це Гройсман заявив сьогодні на брифінгу у парламенті, передає кореспондент depo.ua.

"Я думаю що кожні заява стосовно будь-кого має бути детально перевірена. Я важаю, що це все це має відбуватися в рамках нового законодавства", - зазначив спікер Ради.

Нагадаємо, що 6 грудня глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі повідомив, що через корупційні схеми у держкомпанії "Об’єднана гірсько-хімічна компанія" щорічно втрачає $5 млрд. За його даними, учасниками корупційних схем є: політик і підприємець Давид Жванія, народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко, голова "Енергоатому" Юрій Недашковський, гендиректор Східного гірничо-збагачувального комбінату Олександр Сорокін і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Також Саакашвілі заявив про участь мільярдера Ріната Ахметова в корупції на "Укрзалізниці", назвавши суму недоотриманого доходу в $2,2 млрд.

Крім того, за його словами, до корупції на Одеському припортовому заводі причетний Мартиненко. Саакашвілі зазначив, що ОПЗ недоотримав $700 млн через тіньових схем.

Depo.Влада

+++++++++++++++

Ситник: Заяви Саакашвілі – підстава для відкриття справи

Заяви глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі про корупцію є підставою для відкриття кримінального провадження.
Про це на прес-конференції в понеділок заявив глава Антикорупційного бюро Артем Ситник.

Він нагадав, що на Антикорупційному форумі в Одесі був присутній його заступник, і в понеділок після обіду вони проведуть нараду щодо заяв Саакашвілі.
"В принципі – повідомлення у ЗМІ, виступи на таких форумах (як виступ Саакашвілі в Одесі – ред.) є підставою для внесення даних у ЄДР досудових розслідувань", - сказав Ситник.
"Багато фактів ,які були вказані, у нас уже є напрацювання щодо них", - додав він.
Як відомо, у неділю Саакашвілі заявив, що корупційна діяльність чиновників і олігархів коштує Україні 5 мільярдів доларів на рік.

Українська правда

++++++++++++++++++++++++

Из-за «неграмотности» Яценюка Украина потеряла $400 миллиардов — Жвания

Украинский бюджет понес значительные потери в связи с неграмотной политикой правительства под руководством Арсения Яценюка.

Такое заявление сделал бизнесмен Давид Жвания. Новость сообщает "Луганский радар" со ссылкой на «Пресса Украины».

Жвания оценил потери Украины из-за «этого неграмотного человека» в размере 400 млрд. долларов. При этом он отметил, что скоро терять будет нечего.

«Далее будет катастрофа. Мы не объявляем дефолт только потому, что мы страна, которая воюет, и коалиция вроде нам помогает. Скандалы нужны для того, чтобы понять, что "пулю в лоб" надо отсюда выносить?!», - сказал бизнесмен.

Он рассказал, что у него есть «много соратников», которые пытаются устранить Яценюка не только с кресла премьер-министра, но и из всей политической жизни страны, поскольку его политическая деятельность «погубит» Украину.

по словам Жвании, Яценюк всегда манипулировал и запугивал всех «какими-то специальными взаимоотношениями с США». Кроме этого у него серьезных союзников нет, «он, по сути, один», считает политик.

http://lugradar.net/

+++++++++++++++

Боровику невыносимо смотреть на Яценюка

В соцсетях распространяется призыв:

"8 грудня, у вівторок, приходьте під Верховну Раду. Час нагадати прем'єру-корупціонеру, що невиконані реформи - це привід для відставки".

И.о. заместителя губернатора Саша Боровик на своей странице в Фэйсбуке пишет: "Нужно идти под Парламент и требовать отставки Яценюка. Невыносимо смотреть на это. С одной стороны коррупционные схемы замыкающиеся на нем, а с другой отсутствие структуральных реформ. И все это в исполнении пост- совдеповского политика".

Заметим, что нарастающие с новой силой разговоры об отставке Яценюка многие эксперты связывают с возможным назначением Саакашвили на пост премьера.

http://dilova.com.ua/

++++++++++++++++++++++++++++++

«Народный фронт»: Кремль тратит миллиарды на критику Яценюка

Москва пытается развалить коалицию

Бурбак напомнил, что никто из критиков Яценюка не пошел в прокуратуру ПО ТЕМЕ Кабмин не боится ни депутатов, ни отставки, — министр Киев, Декабрь 07 (Новый Регион, Анна Сергеева) – Те, кто сегодня критикуют действующего премьера и Кабмин, вольно или невольно помогают Кремлю. С таким заявлением выступил на согласительном совете Верховной Рады глава фракции «Народный фронт» Максим Бурбак. По словам парламентария, информационная атака на премьер-министра строится на спекуляциях и домыслах, а не реальных фактах. «Жаждущие власти популисты не идут в прокуратуру, зато не сходят с экранов телевизоров, — отметил Бурбак. – Они действуют в унисон с российской пропагандой». Глава фракции также отметил, что Кремль тратит миллиарды долларов на дискредитацию Украины в мире и дестабилизацию ситуации внутри самой Украины. Развал коалиции – на руку именно Кремлю, подчеркнул Бурбак. Напомним, 11 декабря исполняется год работы Кабинета министров Арсения Яценюка. В этот день премьер-министр выступит в парламенте с отчетом.

nr2.com.ua

++++++++++++++++++++++++++++++++

Саакашвили рвется в премьеры, - эксперт

Заявление председателя Одесской ОГА Михаила Саакашвили о якобы коррупции в правительстве состоит в основном из пропагандистских тезисов.

Об этом заявил директор социологической службы "Украинский барометр" Виктор Небоженко.

Он отметил, что Саакашвили сознательно смешал совершенно разных бизнесменов, олигархов и виды экономической деятельности.

"То есть, предстоит еще разобраться, где в обвинениях в тотальной коррупции со стороны губернатора Одесской области случайные или пропагандистские тезисы, а где – полноценный фактаж, который тянет на серьезное уголовное преследование", - сказал Виктор Небоженко.

По словам эксперта, делая свои заявления, одесский губернатор преследовал две основные цели.

"Первая – дать неудобный компромат накануне визита в Украину вице-президента США Джозефа Байдена; вторая – попытка сбросить Яценюка с кресла премьер-министра и самому занять эту должность", - подчеркнул он.

Небоженко напомнил, что Саакашвили неоднократно заявлял об отсутствии заинтересованности возглавить украинское правительство, но ситуация резко изменилась после того, как несколько дней назад его лишили грузинского гражданства.

Читайте также: Саакашвили-Черновецкий: Махнулись не глядя
"Теперь зарубежная командировка Саакашвили в Украину затянется на несколько лет. Его планы поменялись, и теперь он себя видит в должности премьер-министра", - отметил эксперт.

Апостроф

++++++++++++++++++++++++++++++

«Саакашвілі назвав лише вершину айсберга» – Чорновіл

«Якби європейські держави у свій час обрали комуністичних лідерів, як це зробили ми, то мали б аналогічний результат»
Тарас Чорновіл

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі напередодні у виступі на антикорупційному форумі в Одесі заявив, що втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять щонайменше 5 мільярдів доларів на рік, та назвав причетних до тіньових операцій відомих політиків і бізнесменів. Народний депутат кількох попередніх скликань Тарас Чорновіл в ефірі «Радіо Свобода» прокоментував цю інформацію та висловив свої міркування щодо корупції та корупціонерів в Україні.


– Пане Тарасе, експерти говорили, що Міхеїл Саакашвілі звинувачував лише представників команди Яценюка. На вашу думку, чому фігурують саме ці прізвища?

Схеми, які змалював Міхеїл Саакашвілі, достатньо вагомі, які треба серйозно досліджувати
– Там є звинувачення щодо двох великих мегагруп – це олігархічний бізнес і це люди з команди прем’єр-міністра. Схеми, які змалював Міхеїл Саакашвілі, достатньо вагомі, які треба серйозно досліджувати. Інша річ, що деякі цифри можуть бути досить поверховими, тому що вирахувати, скільки витікає з України коштів через корупційні схеми, досить складно без реальних слідчих дій. Але схеми і прізвища не можуть бути вичерпним списком, бо з цього ми бачимо лише кілька людей, які, так би мовити, знаходяться на верхівці цього айсберга. Якраз із команди Арсенія Петровича (Яценюка – ред.). Йдеться саме про великі економічні схеми. Чому немає людей ближчих до президента? Ми не чули останнім часом дуже великих скандалів в тій сфері, про яку говорив Саакашвілі. Ми чули, скажімо, про скандали, які були у фракції БПП, але там більше говорили про політичну корупцію. А на форумі, який проводив Міхеїл Саакашвілі, звинувачення стосувалися саме економічного бюджетоутоврюючого фактору і вимивання грошей.

– Однак Міхеїл Саакашвілі ніколи не називає у своїх постійних резонансних виступах таке прізвище, як, скажімо, Григоришин?

– Так, це мене трошки хвилює, тому що Григоришин та інші теж причетні до корупційного впливу на економіку. Але давайте виходити з того, що Міхеїл Саакашвілі виступає як громадський діяч. Він має право робити які завгодно заяви, а слідчі органи повинні змалювати всю іншу картину. Ми іноді вимагаємо від громадськості: а чому, наприклад, роблячи якісь заяви про одних, не згадали інших? Громадський діяч робить те, що він може зробити, це залежить від того, наскільки в нього вистачає інформації, доступу до такої інформації і так далі.

– Але ж Міхеїл Саакашвілі очолює одну з найбільших областей України. Виходячи з вашої логіки, і Порошенка, і Яценюка можна назвати громадськими діячами?

У Генпрокуратурі – повна нездатність розслідувати через колосальний внутрішній опір і дуже велику корумпованість
– Звичайно, можна кого завгодно називати громадськими діячами, коли вони висловлюють свої особисті судження або виступають в ролі громадських діячів. Міхеїл Саакашвілі проводив форум не як голова Одеської ОДА, а дійсно, як один з громадських діячів. Тут немає проблеми, проблема в тому, що у нас по цих верхівках поки що не було кому бити. Слідчі органи які в нас є? У Генпрокуратурі – повна нездатність розслідувати через колосальний внутрішній опір і дуже велику корумпованість.

– А тепер з появою нових слідчих органів можна сподіватися, що будуть зрушення в боротьбі з корупцією в країні?

Тепер це вже вийшло на міжнародний контроль
– Антикорупційне бюро, антикорупційна прокуратура і державне бюро розслідувань – вони повинні взяти ті матеріали і їх розслідувати. Згідно з українським законодавством, повідомлення про злочин мають розглянути відповідні слідчі органи. Після Нового року почне нормально працювати антикорупційне бюро, вони вже мають для цього матеріали і можливості. І тут співпало кілька цікавих речей: приїзд Байдена, форум, приурочений під цей візит. І Нуланд приїхала та відслідковує ті матеріали. Вони стануть предметом переговорів, які відбудуться, їх обов’язково згадають. І уникнути тих прізвищ вже буде дуже важко, тепер це вже вийшло на міжнародний контроль. Ці матеріали, я думаю, можуть бути суспільним замовленням для того, щоб це стало першою великою справою для антикорупційного бюро.

– За вашими спостереженнями, чому Україна вже чверть століття незалежності на такому рівні корупції? Це визнають всі міжнародні організації. Це, даруйте, менталітет українців, це система, без якої не можна, чи інші чинники? Невже Україна лише під тиском Заходу здатна боротися з корупцією?

Ми з початком незалежності почали з побудови олігархічної держави саме на корупційних основах
– На превеликий жаль, так. Я скажу дуже сумну річ: ми з початком незалежності почали з побудови олігархічної держави саме на корупційних основах. Тоді був вибір, була можливість обрати, яким напрямком піде Україна. Вибір полягав у тому, кого обрати до Верховної Ради, кого обрати президентом у 1991 році. Це було роздоріжжя, така собі точка біфуркації. І з цієї точки ми пішли в тому напрямку, який маємо сьогодні. Якби центральноєвропейські держави, які повністю вирвалися із цього кола, в якому перебуваємо ми, в той момент обрали посткомуністичних лідерів – ми би там бачили абсолютно те саме. І такі приклади були, згадаймо хоча б Болгарію. Вона досі борсається, досі виривається. У нас ситуація зовсім інша – у нас в останні роки (Радянського союзу – ред.) комуністична партія не була ідеологічною партією, це була партія відмивання грошей. І ці люди очолювали Україну. Тобто вибір відбувся, і з цього Україні дуже важко виборсуватися.


Олександр Лащенко
http://www.radiosvoboda.org/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат