На Закарпатті відкриють науковий астрономічно-туристичний маршрут

admin 05.12.2015 17:23 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

У цьому нам допоможе Румунія.


У румунському місті Байя Маре відбулася заключна конференція іноваційного проекту «pl@NETour, спрямованого на створення науково-туристичного продукту та інфраструктури транскордонного співробітництва мережі наукового туризму в Марамуреш та Закарпаття.

Пріоритетом є сприяння економічному та соціальному розвитку прикордонних регіонів, та розробка сталого розвитку туризму в рамках Програми ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013. Проект виконується за фінансової підтримки Європейського Союзу, загальний бюджет якого складає 529 724 євро.

Про досягнення та проблематику даного проекту доповідали українські партери проекту Наталія Носа, менеджер проекту та керівник Міжнародної Асоціації Інституцій Регіонального Розвитку «МАІРР» та Іван Калинич, завідувач кафедри землевпорядкування та кадастру, координатор проекту від УжНУ.

Завдяки проекту, «pl@NETour» новітні технології з вивчення зоряного неба планетарію міста Байа Маре сприяють залученню молоді до нового, незвичного пізнання всесвіту завдяки створеної мережі астрономічних та туристичних майданчиків, у т.ч. за допомогою онлайн-комунікаційної інфраструктури, он-лайн презентацій і залучення молоді до пунктів астрономічних спостережень. Презентація планетарію, дала можливість відчути тісне поєднання астрономії з точними та природничими науками такими як математика, фізика, хімія та географія. В рамках проекту «pl@NETour» видано навчальний посібник трьома мовами «Путівник зоряним небом».

Про дивовижні можливості чудо-техніки з вивчення зоряного неба розповів експерт астрономічного комплексу Марамурош Мірча Літа.

Літе в рамках проекту «pl@NETour» підвела підсумки тісної співпраці з українськими партнерами: Міжнародною Асоціацією Інституцій Регіонального Розвитку «МАІРР», Асоціацією «Iardi» та Ужгородським національним університетом.

Незважаючи на те, що туристичний потенціал Закарпаття та повіту Марамуреш Румунії є потужним, проект має намір збільшити спектр туристичних послуг шляхом створення нового наукового астрономічно-туристичного маршруту. Що неодмінно призведе до збільшення туристичного інтересу та покращення загальної економічної привабливості регіонів.

Uzhgorod.net.ua


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат