ЗМІ: "Як тільки Москаль покинув Закарпаття, головний митник почав "контрабасити"

admin 06.08.2015 10:04 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Інформація під таким заголовком з'явилася вчора на сайті http://www.uzhgorod.net.ua/news/81863, а потім загадково зникла. Але сьогодні свою версію опублікував інформаційний портал "Новини Закарпаття".

Йшлося про те, що нібито вчора "Як щойно стало відомо з достовірних джерел ГУ ДФС у Закарпатській області, працівниками центрального управління СБУ затримано на внутрірьошньому митному посту "Мукачево" дві фури, "нашпиговані" товаром різного асортименту іноземного виробництва вартістю у кілька мільйонів, який за вказівкою т.в.о." (дивіться сайт http://uaport.net/uk/news/ua/t/1508/05/8828933).

**********
Під кінець зміни на митному посту «Ужгород» сбушники взяли касу із хабарів

Як стало відомо із достовірних джерел власної безпеки ГУ ДФС у Закарпатській області, на митному посту «Ужгород», який знаходиться на українсько-словацькому кордоні, співробітники УСБУ затримали двох інспекторів Закарпатської митниці із чималою валютною «касою».
Як неофіційно пояснили самі митники, це денна виручка за сьогоднішню зміну, яку їм наказав зібрати керівник митного поста Микола Микулін, якого на днях призначив новий тимчасовий начальник митної установи Роман Крутяк.

Примітно те, що подія сталася вже більше години тому, а правоохоронці ще досі рахують «стягненні митні збори» для нового керівництва Закарпатської митниці. Про загальну суму митної «виручки» ми повідомимо пізніше. Також чекаємо оперативної інформації від закарпатських сбушників. До речі, сьогодні Президент Петро Порошенко закликав представників влади називати імена і посади чиновників, обвинувачуваних у корупції. Про це він заявив під час засідання з силовиками та губернаторами у Одесі. Залишилося побачити результати нашого оприлюднення корупції на Закарпатській митниці… Нещодавно ЗМІ вже оприлюднювали скандальне минуле цього «славнозвісного» колишнього помічника закарпатського нардепа-ударівця. Як бачимо, питання - невже митниця Срібної землі стане розсадником корупціонерів, хабарників та контрабандистів завдяки нардепу із Закарпаття, вже не стоїть. Нагадаємо, як стало відомо з достовірних джерел ДФС України, на посаду начальника Закарпатської митниці хочуть призначити колишнього працівника з «кримінальним» минулим. Мова йде про 32-річного Романа Крутяка, який у грудні 2010 року на посаді начальника відділу митного оформлення № 1 митного поста «Ужгород» Чопської митниці спільно з двома інспекторами м/п «Малий Березний» контрабандним шляхом (без розмитнення) пропустили зі Словаччини в Україну 5 транспортних засобів: два «Мерседеси-Віто», два мінівени «Крайслер» та легковик «Опель», вщент завантажені товаром (трикотаж, взуття). У ході подальшого службового розслідування, яке базувалося на свідченнях власника незаконного товару, зазначалося: начальник ВМО №1 Крутяк Р.О. при зустрічі запевнив, що питання оформлення товару з ним попередньо погоджено.

Також було вказано у поясненнях інспекторів, що розрахунок за пропуск незаконного товару проводився начальником ВМО №1 Крутяком Р.О. особисто з власником цього вантажу. Замість того, аби сумлінно виконувати свої службові обов’язки та чітко дотримуватися законодавства, пан Крутяк налагодив співпрацю із контрабандистами та сприяв переміщенню незаконних вантажів через кордон, тим самим завдаючи чималі фінансові збитки державі. Тож не дивно, що за результатами службового розслідування, за порушення Присяги державного службовця Крутяк Роман Олегович був негайно звільнений з митниці. Та на цьому горе-митник не заспокоївся…

У серпні 2013 року, завдяки нашому «гуманному та справедливому» суду, йому вдається поновитися на посаді, більше того – перевестися в апарат Маньківської райдержадміністрації. Далі найцікавіше – торік Роман Крутяк стає помічником…закарпатського нардепа — члена фракції «Блок Петра Порошенка» Роберта Горвата (!) Нині цього липкорукого чиновника прийнято в.о.начальником митниці Сергієм Созанським на службу (діючий керівник Вадим Симчера на лікарняному) в Закарпатську митницю, поки що інспектором. У такий спосіб його «кришувальники» сподіваються якнайшвидше пролобіювати призначення нечистого на руку митника на посаду керівника митної установи краю…

Новини Закарпаття
http://transkarpatia.net/transcarpathia/actual/50791

admin

Коментарі :


07.08.2015 17:15 мигаль

люструвати дуже просто, побзирати на дома квартири бізнес машини і не лим особи, але і його, як правило, непрацюючих близьких родичів або таких, що займаються тіпа ПП і сидять на єдиному податку. Але туй зараз так, одні злодії і негодяї міняють інших, а держава впевнено котиться в прірву, іде повна зневіра громадян до державни х мужів. Та кому то цікаво, треба нись щось вкрасти, бо і так нико не сідать в тюрьму, а завтра вже може бути пізхно.


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат