Досі нікому не вдалось виміряти дійсну глибину Синевиру

admin 07.07.2015 12:10 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

22 метра - це найбільша глибина, яку вдалось виміряти


На вершині гори Озирна в Національному природному парку «Синевир» знаходиться «морське око» Карпатських гір. Так називають перлину Карпат – озеро Синевир, що утворилось близько десяти тисяч років тому в результаті потужного зсуву гірських порід. Площа чистої і прозорої води становить близько 5 гектарів, де інколи глибина досягає 22 метрів. Проте старожили розповідають, що досі нікому не вдалось виміряти його дійсну глибину.
Легенди озера Синевир

Існує чимало легенд і історій, що кружляють навколо озера. Багато років тому гори належали одному графу, що мав вродливу доньку Синь. А отримала вона це ім’я завдяки блакитним очам. Збираючи квіти на гірських схилах, побачила вона пастуха Вира, що грав на сопілці. Так молоді й закохались. Дізнавшись про дівоче кохання, батько наказав вбити Вира. Підлеглі графа скинули на хлопця величезний камінь. Довго оплакувала Синь свого коханого, так утворилось блакитне, як її очі, озеро, а посередині видніється маківка того каменю. Сьогодні ви можете побачити той маленький острівець посеред синіх вод.
Місцеві майстри створили дерев’яні скульптури Синь і Вир й розмістили їх біля Синевиру. Так люди намагалися доповнити виразну красу Карпатських гір й блакитного озера, яке оточене багатолітніми буками і ялицями. Вражає природа цієї місцини: смереки, буки, сосни, рідкісні рослини, гриби, ожина, чорниця, малина і багато інших дарів природи. Звідусіль б’ють струмочки джерельної води, що можна сміливо пити із споруджених для них хатинок, пише Іgotoworld. У лісах та долинах живуть олені, ведмеді, косулі, кабани, вовки, борсуки, лисиці, рись, пугачі, зайці, лелеки і багато інших.
Відпочинок на озері Синевир

Якщо ви приїдете до озера всередині серпня, то матимете змогу відвідати фольклорний фестиваль «На Синевир трембіти кличуть», де відбуваються виступи музик, проводяться виставки народного декоративно-прикладного мистецтва й кулінарні конкурси. Відпочинок на озері Синевир запам’ятається на довгі роки. Ви нізащо не забудете смачну грибну юшку, домашні копченості, мамалигу зі шкварками, форель на грилі (до речі, озеро повне риби, проте ловити її заборонено), бануш, бринзу та інші ласощі, які пропонують численні колиби. А природа Синевиру залишиться у вашій пам’яті на довгі роки.

karpatnews.in.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат